≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – December 16, 2013

 1. Ge Sverige en antirasistisk julklapp! – Take Space:

  Den här antirastistreklamkampanjen är så sjukt märklig. Först tycker man en annons i DN är rasistisk (ja, det var den!), sedan ska man köpa en annons i en annan tidning för att beskriva en motbild, en motannons. Vem är det man nu vill nå? Den obildade, ouppkopplade delen av befolkningen som inte har internet? Har man en bild av pappersläsare som “någon som måste nås”? Är det en rent symbolisk sak, att ett offentligt utrymme som en helsida i tidningen inte ska få stå oemotsagd? För vems skull gör man då den symboliken? 
  Den enda vinnaren på det här är ju papperstidningarna som cashar in massa annonspengar för fullpris. Och det är ju iofs inte dåligt, men lite konstigt.

 2. Så fint!

  hugtherobots:

  I know it’s trendy to fight the system and cry that we are all becoming slaves of technology, but this attitude overlooks that computers and phones are tools for communicating. When someone thinks I’m an idiot smiling at a machine, I’m actually smiling at my girlfriend who is 10000 miles away and whom I would have never met if not for these newfangled electronics. As they say: when the wise man points to the moon, the fool looks at the finger.

  This is a topic that I’ve been wanting to tackle for a while now; much credit to this excellent post for bringing it to the front of my brain.

 3. Ersätt skolslöjden med sociala medier-kunskap – Internetworld:

  @kwasbeb skriver krönika om sitt avslöjande där han nästan förringar sitt eget arbete. Jag förstår honom, på ett sätt. Det måste kännas löjligt att komma in i en bransch där det är revolutionerande att göra en googling, skriva en artikel och bli kallad “framtiden”. Att söka på twitter, göra några skärmdumpar om sexism och sedan hyllas som innovationens moder. Men Jack representerar en ny generation journalister. Som är digitala infödingar, där research är detsamma som olika google-varianter. Där man är uppväxt och känner till kultur som “internet”. Där allt är enkelt, för att det är den värld man känner till, intresserar sig för, fascineras av. Och som dessutom kan skriva. Skriva riktigt bra om det.
  Det kallas att vara journalist, även om jag förstår att det först kan kännas främmande. 
  Det Jack gör är viktigt för en identitetsfamlande bransch, det får oss att förstå saker, en utveckling och var vi är på väg. 
  Och följer du inte @kwasbeb på Twitter så är det dags! 

 4. Lagen ger FRA för stort utrymme | Brännpunkt | SvD:

  Jag tycker Viksten riggade löjliga dimridåer i sin debattartikel häromdagen. Klassisk retorik för att skifta fokus från att informera och upplysa till att avfärda, slå ifrån sig och cementera uppfattningen att “allt är bra”. 
  Men @klamberg gör här en bra genomgång av principerna som är fel. Inte att vi spionerar på Ryssland, utan att FRA också gör det på civila intressen. Det vill säga – du och jag.

 5. Statement in Response to a Report of &qu… | DISQUS:

  Disqus kommentarer nu om @researchgruppen hackat eller inte Disqus. De slår fast att gruppen missbrukat api:t som tillåter tredjeparter som Gravatar att använda mejladresser. Funktionen kommer nu avslutas. 
  Fascinerande utveckling och borde inte Disqus förutsett det?

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.