≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – December 17, 2013

 1. Blåljus – Nyhet – För att vi bryr oss:

  Det här tänkte jag på när jag såg bilderna från demonstrationen i Kärrtorp: vilka hjältar de sex poliserna i mitten var! Läs en vittnesrapport från en av poliserna som var med.

 2. The ’fake’ Mandela memorial interpreter said it all | Slavoj Žižek | Comment is free | The Guardian:

  Guardian har bra vinkel på Mandelas fejkade teckentolkare – kanske var det en tolkning på hela spektaklet, allt gjordes för syns skull?

 3. Apples nya reklamfilm « Youtubes bästa klipp – topplista vecka/månad/år:

  Jag tycker den här nya reklamfilmen från Apple är helt genial! De tar upp ett nytt problem, vänder på det och gör det… ja, helt fantastiskt! Det skapar debatt, diskussion, väcker känslor och det är egentligen allt ett starkt varumärke behöver göra. heja!

 4. Dold inspelning avslöjar hur Säpo vill få tillgång till mejluppgifter – Nyheter | SVT.se:

  Det här är ju väldigt viktigt. Säpo går runt och pressar, nästan hotar bredbandsoperatörer som inte vill ge Säpo direkttillgång till data. Så bra av @jonkarlung att spela in allt och låta oss andra ta del av! Tack!

 5. The fall of the house of Tsarnaev — The Boston Globe:

  Boston Globe har lagt 5 månader på att granska de två bombarna och presenterar det i detta format. Jag är skeptisk till de här html5-presentationssidorna som blivit populärt bland stora internationella tidningar. av det enkla skälet att jag aldrig läst en. Eller aldrig sugits in till läsning av det.
  Amelia Adamo berättade någon gång att framgången med magasinet Amelia var hennes förvandling av tidningen så att varje uppslag skulle suga in läsaren. Att man kunde börja läsa på varje uppslag, att man skulle bli nyfiken, sugas in i texten. Jag tänker att det är exakt det man missar i den här typen av redigering.

 6. How ’Anchorman 2’ could change the way movies are marketed | The Verge:

  Fascinerande om hur Hollywood börjar styra om sitt marknadsföringskapital till att skapa viraler, snackisar, youtubeklipp för att mest effektivt sprida budskapet om en film.

 7. Alla är pedofiler | Genusfotografen:

  När @genusfotografen väl bloggar så bloggar han. Det här är en fantastisk uppgörelse med samtiden, tv-program, strukturer och genus. Varje gång jag läser honom blir jag glad, upplyst och provocerad. Jag håller inte med om allt, men det sätter igång tankar i mig som skaver, som gör mig och säkert också samhället bättre. Heja!

 8. Alla är redaktörer – eller borde åtminstone vara – Medierna | Sveriges Radio:

  Jag pratade i Medierna i lördags om att alla är journalister, omdefinerat i det mer tydliga “alla är redaktörer”. 

 9. Stefan Löfven – I Sydafrika nås jag av den sorgliga nyheten att…:

  Tänk så enkelt, så avdramatiserat det blir när Löfven kommenterar en händelse via sin Facebooksida. Som här om nazistattacken. Jag kan inte förstå varför Reinfeldt avstår det här.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.