≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – December 26, 2013

 1. Take no heroes | Offside:

  Gissar att alla läste Zlatans intervju i helgerna. Det här är väl det mest nyktra som sagts om det hela. Läsvärt.

 2. jonas adner: Ett anti-livsverk:

  Detta är väldigt, väldigt märkligt. Och väldigt, väldigt härligt.

 3. Den kluvna näbbens talan | Ankan | Konst Litteratur Kulturartiklar | Expressen:

  Det är inte varje dag man kallas “tondöv och skumögd halvidiot” i Expressen, men det har nog hänt förr och kan hända igen.

 4. ”Hittepåsiffror bakom rekordskadestånd” – Computer Sweden:

  Viktig läsning om den sakkunnige som räknade ut att en fildelad beck-film innebär ett skadestånd på över fem miljoner.

 5. Vilken skillnad några få ord gör – Sveriges Radios API-villkor » API – Mashup.se:

  Wow, imponerande SR!

 6. Banksy’s Christmas card – Imgur:

  Fantastiskt!

 7. SD-Kuriren » Gästkrönika: Första SD-mötet började med Resarchgruppen:

  Det här tycker jag var intressant av SD:s pressis @martin_kinnunen. Det är klart att det måste vara upprörande att en person som springer runt och åsiktsregistrerar – hur vidriga åsikterna än är – nu legitimeras, till och med hyllas, för sina journalistiska avslöjanden. 
  Men två saker är intressanta här:
  1) Att Kinnunen menar att det är osannolikt att den som en gång haft bruna (eller röda) färger i sitt parti alltid kommer ha det. Det kan inte vara möjligt att man inte ser det ironiska i det när man själv haft medlemmar som klätt sig i bruna uniformer för mindre än 20 år sedan…
  2) SD vill ha svar på om man också skulle ta hjälp personer ur vitmakt-rörelsen för att göra journalistik. Vilket är en väldigt märklig fråga. SD måste givetvis förstå att de videoklipp och information som Expressen fått för att avslöja exempelvis järnrörsskandalen kom just från deras egna, främlingsfientliga led? Därmed är väl frågan besvarad.

 8. Sverigedemokrat i kommunfullmäktige vet inte vad hon driver för politik « Youtubes bästa klipp – topplista vecka/månad/år:

  Det här klippet kommer vevas några gånger inför valet nästa år. En direkt klassiker. Häpnadsväckande. Och givetvis väljer hon att avgå.

 9. Favorites from Sweden:

  PInterest släpper lista över de mest pinnade bilderna i Sverige under året. Global lista här

 10. Julhälsning från Haga:

  Hur fascinerande är inte det här? För trettio år sedan gjorde kungahuset ett inslag i vanliga svt där de bullbakade med Victoria. Och nu gör kronprinsessan och Daniel samma sak igen – på Vimeo. 

 11. 9 Social Media Hoaxes You Fell for in 2013:

  Mashable listar årets största fejkade virala stories. Intressant!

 12. Rent mjöl i fel påse – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan-Nyheter Dygnet Runt:

  Egentligen är första och sista stycket allt man behöver läsa i den här texten för att förfasas. Men läs hela, äntligen någon som tar ett helhetsgrepp på “rent mjöl i påsen”-argumentet!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • A december 28, 2013, 04:38

  Vad är det för ”Fantastiskt!” med ett lögnaktigt och djupt antisemitiskt julkort?

  Det är alldeles riktigt att Josef och Maria aldrig skulle kunnat föda Jesus i Betlehem idag, men inte pga muren — den hindrar ingen att resa TILL Betlehem; den hindrar vissa att resa FRÅN Betlehem — utan pga att de som judar och israeliska medborgare inte vore välkomna. PA har gång på gång deklarerat att Palestina skall vara ’judenrein’. Det anses så farligt för israeler att resa till Betlehem att Israel för ett drygt decennium sedan kände sig tvingade att stifta en lag som förbjuder dem att göra det utan särskilt tillstånd. Israel kan inte skydda dem, och skulle de bli tvungna att genomföra en räddningsaktion blir det storpolitiska förvecklingar — och vi vet alla vilka som skulle framställas som skurkarna.

  Jag vet inte när det sista judiska barnet föddes i Betlehem, men jag gissar att det var före 1948, kanske rentav före den arabiska invasionen på 600-talet. Blir det en palestinsk stat är det nog dessvärre bara en tidsfråga innan det blir slut även på kristna barn.

  Sanningen är att Israel 1967 ÖPPNADE tillträdet till de heliga platserna. Under den jordanska ockupationen 1948-67 var såväl all världens judar som alla icke-judiska israeler totalförbjudna att besöka Västbanken. Alltså inte bara Betlehem, utan också t ex Gravkyrkan och Klagomuren. Alla synagogor i det judiska kvarteret sprängdes. Alla gravstenar på världens största och heligaste judiska begravningsplats slogs sönder — när de inte användes för att bygga toaletter. Sådana installerades också direkt mot Klagomuren. Allt för att så mycket som möjligt desekrera allt som judarna höll heligt.

  I total kontrast till detta har Israel inte ens tagit över Tempelberget, trots att det för dem är den heligaste platsen på jorden. Det står fortfarande under muslimsk kontroll. I dagens Jerusalem är det fritt fram för de muslimska böneutroparna att störa de judiska gudstjänsterna nedanför. Du och jag kan be i Gravkyrkan och vid Klagomuren — men inte på Tempelberget. Har vi ett kors runt halsen eller en Bibel i ryggsäcken blir vi inte ens uppsläppta. Ser vi ut att be, blir vi snabbt utslängda. I Klippdomen får vi inte ens komma in. Ändå är det Israel som ständigt attackeras.

  Att ”glömma” att Jesus faktiskt var jude och i stället använda Honom som tillhygge mot Hans eget folk är klassisk antisemitisk taktik. Du borde veta bättre!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.