≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – January 10, 2014

 1. TV-tittandet minskade 2013 | Journalisten:

  Det här är väl ändå spännande! TV står sig fortfarande som det starkaste mediet, tätt följt av internet. Blir 2014 året då nätet passerar? Jag tror inte. Tidigast 2015.

 2. Corren tabbar sig – Imgur:

  Om detta är sant – jag har fortfarande inte fått någon bekräftelse från @correnpunktse – så är ju hemskt! Verkligen ingen medveten tabbe, gissar jag, utan bara väldigt tragiskt. Ont i magen-tragiskt.

 3. Resumé: ”Jag slutar för att det är min jävla skyldighet”:

  Det här får man väl säga var närmast chockerande uppfriskande? Till den grad att man vill höra mer, hela storyn. Eller åtminstone läsa hennes bok. Jag hör verkligen inte till de som läser eller läst Zandra, men har man sådan integritet, sådant mod borde man bli läst mer och – här är kanske anledningen till hennes beslut – ha friare tyglar.

 4. manniskor on Instagram:

  Följer ni “Människor” på Instagram? Ett ideellt journalistiskt projekt startat av Mattias Jägerskog med 40 journalister som berättar stories från olika delar av Sverige och världen. Så starka berättelser i kort format, på instagram. För att det går, för att det blir bra! Följ!

 5. Uraskan.se » Vi ger oss ut på nya äventyr!:

  Projektet Ur askan ger upp. Eller slutar. Eller hur man nu vill se det. Det som skulle börja med samma vånda som Ajour: Om massor av journalister får sparken blir mediehus sämre – kanske ska då journalister testa något eget? Göra det de tycker är kul? Det gjorde Annsofie och Lotta. Och har nu hittat något ännu roligare de vill satsa på.
  Så är det, så kommer det vara och så kommer det bli för ännu fler. Men inte alla kommer hitta något annat, en del kommer hitta modeller som gör att även en liten blogg kan bli betydande och inkomstbringande. Vi fortsätter vänta och se!

 6. Nättrenden – stoppa redaktion i glasflaska:

  Att Nyheter24 går på bonsai-kittenmyten är såklart extremt pinsamt. Men ärligt talat. Det här sättet att ursäkta sig förlåter faktiskt väldigt mycket. Det är ärligt, uppriktigt pusslande och humor samtidigt. Väldigt imponerande!

 7. If a tweet worked once, send it again — and other lessons from The New York Times’ social media desk » Nieman Journalism Lab:

  Superintressanta insikter från New york Times Twitter-år! Här finns massor att lära av för svenska medier! Och det här med q&a! Briljant!

 8. PCMAG:

  Jag är vanligtvis inte så förtjust i de här engelska övervakningstexterna. Men det här var intressant. Om hur FBI helt casual ber tjänster ge dem direkttillgång och varför man inte kan göra det. “Att skapa en bakdörr för de goda är samma sak som att skapa en för de onda”

 9. Religionsbyten hennes kall – DN.SE:

  Vad är detta för konstig forskare som intervjuats? Som slänger ur sig en sådan här sak som anledning till att hon forskar på religiösa: “Hur man kan vara högutbildad och behålla en religiös världsbild, det tycker jag är intressant.” 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.