≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – January 14, 2012

  1. ”Det är svårt att rättfärdiga graffitin” – DN.SE:

    Intressant intervju med graffitikonstnären som målade en hel tunnelbanevagn – som en del av Konstfack.

  2. Listen to Music With Your Friends:

    Facebook gör tätare koppling till tex Spotify – nu kan man inte bara se vilken låt en vän lyssnar, man hoppa in på exakt samma sekund som vännen är på och lyssna tillsammans! Kul grej!

  3. Journalisten.se | Att vara Jan Helin:

    Jag har inte haft en helt lugn höst, men jag brukar, precis som @andreasekstrom, tänka just såhär: Det måste vara ännu värre att vara Jan Helin. (även om jag inte håller med Andreas historiebeskrivning)

  4. Vill du utforska den kristna gudstron med mig? | Lifefeed:

    Fint berättat om gudstro av @pmnordqvist

  5. Här är årets nya krönikörer i Dagen « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle:

    Jag vill inte vara den som är den (eller?), men är det inte anmärkningsvärt att fyra av sex nya krönikörer i Dagen är från pingstled? Även om Centrumkyrkan i Sundbyberg, där både Adaktusson och Dernulf kommer från, är fristående springer den från pingst. Och två ytterligare pingstpastorer.
    Det är grymma namn – men trist för en redan pingsttyngd tidning.

  6. Unni Drougge: Sökmotoroptimering är en cancercell – Computer Sweden:

    Tror visst att @unnidrougge pissade i det vattenglas till värld SEO-branschen är. Svepande, ja visst, men inte utan poäng. Det är knappast bara undervegetationen som beter sig såhär – det är även de största företagen.

  7. Expressen ska bli bättre på länka och kredda | Medievärlden:

    Expressen och @thomasmattsson ska börja länka direkt till källorna när de skriver – men också till den sajt/tidning som började med rapporteringen. Ett smart utspel av Mattsson, så klart – deras konkurrenter har ju länkat sedan länge – men framförallt är det ett viktigt utspel i branschen. Det finns fortfarande HÖG skepsis mot just länkar till konkurrenter.
    Men det kommer också bli en ganska tung arbetsbörda för Expressen. Att man varit sopiga på att länka tidigare beror inte på någon ovilja utan på att det faktiskt är nästintill omöjligt att länka i brödtext i det nuvarande publiceringssystemet. Den gamla polopoly-installation Expressen har saknar en enkel länkfunktion, varför det var enklare att göra fel än rätt.
    Jag testade några gånger och insåg snabbt varför det gjordes så sällan. Det var knappt värt tiden.
    Och ja, jag vet. Det låter otroligt 2012. Men förhoppningsvis har man nu lyckats installera sin nya Episerverversion av Expressen – där länkandet sker enkelt som en dans.
    Heja!

  8. Frälsningsarmén byter grafisk profil – Tron är bara halva sanningen:

    Jag är en extrem traditionalist när det gäller varumärken och menar att det inte är varumärkena som behöver förnyas, utan företagen. Det spelar liksom ingen roll hur mkt man sminkar grisen. Därför hatade jag att P3 bytte ut sin tjicketiwowowo och har lika svårt varje gång SVT byter profil.
    Men i det här fallet går svenska frälsis tillbaka till det engelska utseendet. Vilket gör de ännu mer back to the roots. Vi får väl därmed ursäkta saken.

  9. Facebook’s newest frontier: inside the car | Reuters:

    Jag har fått frågan några gånger i år vilka trender jag ser för 2012. Jag tror att mycket nu och framåt kommer att handla om att få vårt användande av nätet mer sömlöst med livet. Att det inte ska behöva knappas och tryckas så mkt. Som med den här Facebookintegrationen som Mercedes släpper. Där man slår på Facebook och automatiskt ser vilka vänner som checkat in i närheten – medan man kör.

  10. Theater for Twitter Users – NYTimes.com:

    Teatrar uppmuntrar nu besökare att twittra under föreställningen. (via @resedrommen)

  11. NoiseTrade | Thousands of Albums. Completely Free. Completely Legal.:

    Rosie Thomas bjussar på sin bästa skiva! Nytt album kommer snart.

  12. Netflix Still Dominates Online TV Consumption – Technology – The Atlantic Wire:

    Via @jocke hittar jag grafen som visar vilka videosajter som är störst och hur mkt tid vi lägger på sajterna.

  13. Via @markcomerford hittar jag den här grafen om anonymitet och pseudonymer i kommentarsfälten:

    According to the data, 61 percent of all Disqus comments are made via pseudonyms, versus 35 percent anonymous and 4 percent using real names (i.e. Facebook). People with pseudonyms also comment 6.5 times more than those who comment anonymously and 4.7 times more than commenters who use real names… Disqus maintains that not only does allowing pseudonyms produce more comments, but the quality of the comments is also better, as measured by likes and replies.”
  14. Förundersökning nedlagd – cherins:

    En av mina favorittwittrare är @cherin_awad. Mest för att hon ger mig nya perspektiv. Den här texten gör just det. Läs. Och känn.

  15. Strippklubbens premiär lockade få gäster – Åre – ltz.se:

    Lite skeptisk till det här. Att Länstidningen åker och bevakar strippklubbs öppnande må vara relevant. Men att köpa en privat show för att se stripporna nakna? Really?

  16. Snart berättar vi var kontrollanterna är – Västtrafik:

    Det här tycker jag är spännande. Västtrafik kommer lägga ut när och var biljettkontrollanter kommer placeras ut på stan. I sociala medier har det länge funnits taggar och grupper som varnar om detsamma – för att få aktiva plankare att veta var de inte ska åka/stanna. Västtrafik menar att de gör det för att kontrollerna handlar om förebyggande och de vill att fler ska se och veta om hur ofta de har kontroller.
    Egentligen säger de inte mer än så, vilket ställer en hel del följdfrågor såklart.
    För övrigt också intressant att se att de låter den som glömt sitt resekort få några dagar på sig att skicka in ett bevis på att de har det – mot 90 procent av straffavgiften.
    Där kan vi snacka om ett fint kundfokus! Lär, SL.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.