≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 19, 2011

 1. Jag – en sexuellt avvikande… | Mackan Andersson
 2. – @standupmackan är en av de mest fascinerande människor jag känner. Så nördig, så engagerad i allt han tar sig för. I hans värld känns ingenting omöjligt. När han pluggar teologi lär han sig också grekiska för att förstå vad det egentligen handlar om. När han vill bli bättre predikant, söker han sig till standupen (vilket sedan blev hans jobb) för att lära sig roa. När han engagerar sig politiskt, åker han till Almedalen och hänger med partiledaren. Här skriver han bra om hur det är att vara heterosexuell och sexuellt avvikande i en grupp och drar parallellen till frikyrkan.

 3. News of the World-reporter hittad död – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 4. – Det här känns mer och mer som en film. Källan, personen som fick hela News of the world-skandalen att rulla igång, hittas i sitt hem oförklarligt död. Ni ser redan hur filmbolag slåss om rättigheterna till storyn?

 5. Färdtjänst kan styras från Afrika – Sverige – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 6. – Det här måste vara det märkligaste jag hört. Att utlokalisera telefontjänsten till ett annat land. Där de inte kan språket, och därför lära upp senegaleser(?) i svenska. Så sjukt, sjukt märkligt.

 7. ”Systembolagets varor ska levereras hem till dörren” – DN.SE
 8. – Det här märkliga förslaget från Folkpartiet svaras bäst av twitter:
  ”Människor som för sin egen bekvämlighet vill förändra alkoholpolitiken så det skapar ökat lidande för hundratusentals är föraktliga kräk.” /@simonfors
  ”Och om du nu glömde köpa en baginbox till fredagsmyset, ta ett glas jävla vatten och chilla. Om du inte kan göra det, sök hjälp.” /@tvknarkaren
  ”Greve Carl B Hamilton påstod imorse att alkisar med familjer inte kommer påverkas av hemkörningen eftersom den kommer att kosta pengar.” /@johannesf

 9. Resumé: Twittersuccé för Allsången
 10. – Ju mer jag tänker på det här, ju smartare är det. SVT lockar twittrare med bästa plats under Allsången. Twittrare får själv ansöka om det och SVT kan välja de med flest followers, eller påverkan. På så sätt sätter SVT agendan för twitterkvällen, skapar goodwill och plockar dessutom ängsliga mediepoäng i den PR- och medietunga twittervärlden.
  Mannen bakom allt: @bybalsam. Credd!

 11. Stunden vi alla väntat på – Rebecca Blacks nya video
 12. – Nåja. Men det kommer bli spännande att se om hon kan upprepa succén. I sommar har Friday spelats flitigt på uteställen. Låten som är så töntig så att den blir bra så att den blir dansvänlig.

 13. CAROLA i Jofama by Kenza
 14. – Oj. Carola hade på sig Kenzas klädkollektion under Victorias födelsedagsfirande. Världen slog just en volt.

 15. Det här är inte sant: Facebook har nu raderat resten av Skjutsgruppens 14 000 medlemmar
 16. – Här är uppföljningen på gårdagens länk om Skjutsgruppen som fått problem med Facebook. Nu är hela gruppen på 14 000 medlemmar raderad efter ett fult drag av samåkningsgruppen som, trots att de startade fyra år senare, har registrerat varumärket och därmed kunde gå till Facbeook och få hela Skjutsgruppen raderad.
  Det är svårt att göra något åt, men sätter såklart väldigt mycket i nytt ljus. Måste nu varje ideell organisation/sammanslutning registrera sitt varumärke för att vara säker på att någon annan inte kuppar sig in? Får Facebook att radera deras grupp?
  Det riskerar skapa ett byråkratsamhälle ingen vill ha.

 17. Why does journalism school teach you to check your sources?
 18. – Som sagt: Den enda usp tidningar har i dag är att aldrig ha fel. Vi får inte rucka på det för att istället vara först, eller inte ha tid. Vi måste alltid ha rätt.

 19. Murdoch utnyttjas av svenska mediefiender.
 20. – När det görs svenska kopplingar på murdoch-skandalen blir det farligt. Robert Rosén skriver bra och sammanfattande om de senaste dagarnas tveksamma utspel i framförallt SVT.

 21. Vaggvisa för en mediaepok på dödsbädden
 22. – @kwasbeb har storyn om hackernätverket som stängde ner The sun och som hotar släppa mejl under dagen i dag.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Danne Forsberg juli 19, 2011, 13:38

  Angående nummer tre. Förstår inte varför detta ha blivit en nyhet. Liknande skedde för omkring fem år sedan men då gällde det Estland som var landet där telefontjänsten skulle förläggas. Varför detta ståhej?

  • Emanuel Karlsten juli 19, 2011, 16:55

   Nu är det väl iofs lite skillnad på Estland och Senegal?

   • Danne Forsberg juli 20, 2011, 03:50

    Ja det är skillnad, men på vilket sätt är det skillnad som gör det värt att återigen göra detta till en sådan nyhet?

    • Emanuel Karlsten juli 21, 2011, 00:09

     Att Senegaleserna knappt ens vet vad Sverige är för land. Och den
     kulturella. Det finns något klart sensationellt över saken.

     Den 20 juli 2011 05:50 skrev Disqus :

 • Doktor Spinn augusti 1, 2011, 13:18

  Guldsoffan eller vad den heter, är det @bybalsam:twitter som stått för det initiativet? Grymt ju.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.