≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 20, 2011

 1. Nu är för-gridden öppen!
 2. – @Gunnarr löste hur #SSWC skulle byggas. Kolla hans tips, UserVoice. Det är något som tidningar verkligen borde lära sig använda i framtiden. Supersmart sätt att crowdsourca! T.ex inför en debatt eller chatt med en kändis? (ja, detta verkar med all sannolikhet trumfa Google moderator)

 3. Marcus Birro: Jag har själv hållit foster som dött i vecka 24 och i vecka 17 i mina händer – Marcus Birro – Expressen.se
 4. – Birro ger sig in (well) i abortdebatten och berättar om sina egna barn som inte klarade sig längre än till vecka 24. Stark berättelse, såklart. Men jag förstår fortfarande inte den lust han och tex @stefangustavsson har att vilja visa upp blodslamsiga foster? I vilka sammanhang har en debatt hjälpts av det? Är inte vad både Stefan och Birro egentligen vill att vi ska förstå att det är barn, med utvecklade organ som Birro skriver, som aborteras. Borde vi inte då visa det på bilderna? Istället för blodiga cellklumpar.

 5. Apple Stock Surges to New Record
 6. – Världens näst mest lönsamma företag. Så kan ni inte visa det på priserna också? Snälla?

 7. Google+ Approaches 18 Million Users [REPORT]
 8. – Hjälp, var det inte alldeles nyss de passerade 10 miljoner? Det här är galet.

 9. Bryr sig Reinfeldt om damerna?
 10. – @krohnman skriver väldigt bra här om damfotbollen igen. Obama twittrar och gör stor grej av damernas fotbollsfinal. Men i Sverige bemödar sig Reinfeldt inte ens närvara i Göteborg när bronsmedaljisterna kommer hem.
  Det är få gånger genusdiskussioner blir så tydliga som när det gäller sport. Den debatt som har varit efter bronset har varit särskilt nyttig.

 11. Att vara två dömande ögon i ett designerhem
 12. – Fantastiskt roliga Tobias Boström har hittat inredningsbilder som alla har Kakao-ögonen. Och så skriver han pratbubblor till alla. Åh, jag skrattar högt!

 13. Musician St. Vincent Asks Fans To Help Unlock Videos & Track By Tweeting [VIDEO]
 14. – Det här är fantastiskt kreativt! En artist skapar buzz kring sitt kommande album genom att släppa låt efter låt utifrån hur mkt buzz hennes fans kan dra igång i sociala medier. Smart!

 15. Bilderna hemliga – trots rånarjakt – DN.SE
 16. – Polisen vill ha ut alla bilar som passerat trafikkameran inför tullbeskattning under ett visst klockslag. Men den här gången säger staten, genom Transportstyrelsen, nej. Och det är ett fantastiskt nej:
  ”Det har med fordonsägarnas integritet att göra. Trängsel­skatten infördes för att ta ut skatt, inte för att registrera var skattebetalarna befinner sig, säger Daniel Granqvist, verksjurist på Transport­styrelsen.”
  Tack för ett väl förvaltat förtroende, Transportstyrelsen!

 17. China not only fakes iPhones… but Apple Stores, too! | 9to5Mac | Apple Intelligence
 18. – Kina är inte bara experter på att göra Iphone-kopior. Här har de också rippat, nästan på pricken, Applebutiker! Och till och med fått de anställda att tro att de är anställda av Apple – inte av nån kines som bara rippat hela konceptet. Amazing.

 19. Ett nej är alltid ett nej.
 20. – @per_p tar upp ett inte ett trist twitterfenomen. Twitter-raggning. Både utanför äktenskapet, men framför allt män som inte fattar när tjejer säger nej. Vad gör man åt sånt här? I synnerhet när man är tredjepart och vet att det händer, men aldrig ser något i förstahand?

 21. Murdoch, Guardian och New York Times | Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen
 22. – Det är för sådana här saker och texter som jag älskar @ThomasMattsson. Han nördar loss, går igång så totalt på sånt som han älskar. Medier, etik, publicistik och kanske i synnerhet brittisk press? Det här är långt. Sjukt långt. Men, för all del, läs! Det är en chefredaktör som är i sitt sanna element.
  Och missa inte heller den text Mattsson utgår från, men missat länka: http://www.newsweek.com/2011/07/17/how-the-guardian-broke-the-news-of-the-world-hacking-scandal.html

 23. Äntligen relevanta reaktioner på the nyan cat!
 24. – Åh, älska, ÄLSKA det här youtubeklippet!

 25. Paow förtjänar en chans att förklara sig – och få sina frågor besvarade
 26. – Jag fattar inte hur @nyheter24 men allra minst P3 så okritiskt kan släppa igenom det här? @Dreadnallen kanske, i någons ögon, framstår som påstridig och rabiat som tjatar om de här grejerna. Men ser man inte hur det byggs upp med länkar och en genuin längtan efter att bara förstå, då borde man…åtminstone inte vara den som gör intervjun med Paow. Läs bloggposten och klicka dig in på länkarna, allra helst det som har med Ana Gina och Paow som klär ut sig i Oboy och gör sketch om invandrare som bara kommmer och lever på socialbidrag. Bedrövligt. Riktigt, riktigt ledsamt.

 27. Min själs mörka natt II – en tvivlares bekännelser…
 28. – @SamuelVarg skriver vackert om tro – och otro. Kyrkan måste verkligen börja prata mer om sånt här. Ta det på allvar, inte som en nyck, inte som något tillfälligt, utan som något som är ett konstant skoskav. Jag tror vi mår bra av det. Det plockar, om inte annat, ner oss från våra höga hästar.

 29. Instagram
 30. – Ok, när till och med Kenza börjar med Instagram inser jag att jag måste ge mig in i den där snårskogen och engagera mig och förstå saken. Suck. Men viktigt! Notera alltså att Kenza lämnar ut sitt Instagram-namn utifrån att hon fått många förfrågningar om det. Det finns alltså någon typ av större, svenskt etablerat community kring det här.

 31. Så många såg Måns
 32. – Jag vill bara poängtera att Allsång på Skansen med Zelmerlöw fortsätter tappa tittare. Ni minns min profetia? Vänta bara till nästa år. Då minns vi vår sockerfylla och vill aldrig uppleva den igen.

 33. 7 tidningar som jobbar bra på Tumblr
 34. – @pmnordqvist gör kul genomgång över vilka internationella tidningar som framgångsrikt använder sig av Tumblr – ett slags mellantings av Twitter och blogg. Men till skillnad från PM så förstår jag inte alls vad som är stort eller intressant med Tumblr.

 35. Apple Does Away With the MacBook
 36. – Fattar inte riktigt logiken bakom att skrota Macbook. Blir det inte fånigt att kalla något ”pro” och ”air” när det inte bara finns en ”macbook”?

 37. State Of The Internet 2011
 38. – Kolla den här statistiken! Hela amazing, framförallt hur den är paketerad!

 39. Google+ för iPhone är här! | Feber / iPhone
 40. – Check.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.