≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 2, 2011

Nu är jag i Visby! Och umgås med syskon och föräldrar. Så medan jag är i solen och har det skönt – här är dagens länkar.

 1. Rimlig reaktion
 2. – Efter Svenska dagbladets artikel, som jag bloggade om i veckan, har nu @dodsmaskinen själv publicerat de hot han skrivit för att låta var och en avgöra om artikeln var rimlig. Jag vidhåller att jag inte tycker artikeln var rimlig. LIksom jag tycker det var korkat att säga att någons mordönskan är rimlig. Oavsett satir.

 3. Äktenskapsrådgivning : ehnbomcom.com
 4. – Ni kommer ihåg den där posten om kundrelationer som jag tipsade om för några dagar sedan? Nu har Telenor hört av sig igen, efter att bloggposten blivit viral, och skickat personliga brev men står ändå fast vid att kunden ska betala 7 000 kronor. För en debitering de själva missat. Hur kan man vara så sniken? Så dum? Jaja. Läs Ehnboms egen text om saken. Värdigt.

 5. Inte okej | Egoinas
 6. – Mycket uppföljningar nu, men ni minns Egoina? Tjejen som fick nog, som sa nej till sjuka ideal och gjorde en omvänd sak. Hon har nu fått nog av Paow, som på en av Sveriges största bloggar, säger att man dör om man är så tjock som henne. Och säger upp sitt redaktörskap på en av tjejvärldens inflytelserika sajter Myshowroom. Starkt. Bra. Modigt. Jag står upp och applåderar.

 7. Medieguide till Almedalen | Medievärlden
 8. – Sjukt bra genomgång av vilka seminarier som berör medier och journalistik i Almedalen. Tack! Ni gjorde arbetet jag aldrig skulle orkat. Bara att kopiera och klistra in i kalendern.

 9. 2a juli 2011 – på Rhodos
 10. – Jag har skrivit tidigare om att [[Kenza]] är på Rhodos. Igår blev hennes vänner utsatta för ett våldtäktsförsök. Sjukt.

 11. Sanningen bakom Eddie Van Halens legendariska rider
 12. – Om myten om Van Halens rider – inga bruna M&M:s. Läsvärt. Och kort.

 13. Nu är jag (också) anmäld till Sweden Social Web Camp 2011 #sswc
 14. – Det här är stort. Historiskt. Internetlegenden @gunnarr kommer med till SSWC! In och heja på honom!

 15. Journalisten.se | Linda Nyberg, ankare i Al-Jazeera
 16. – Hur stort är inte det här? Linda Nyberg är ANKARE i Al-Jazeera, en av nya världens mest trovärdiga och tunga nyhetskanaler. SJUKT tungt! Lilla Linda ”tv3-nyheter” Nyberg, liksom! Årets skrällvärvning!

 17. Wennerholms duckande kartlagt
 18. – ”Läs min blogg”. Christer G Wennerholm försöker göra en Carl Bildt. Det är sällan fler än Carl Bildt som kommer undan med att göra en Carl Bildt.

 19. Är det OK att en kommun stänger en aktiv Facebooksida?
 20. – Det här är engagerande berättelse om en kommuninvånares frustration över att ha fått sitt material raderat, framför en digital experts uppgivna suck. Därför är det intressant att läsa. Och samtidigt förstår jag hur Helsingborgs stad har tänkt. De råkade starta en fel facebooksida, kalla den för en webbadress och vill nu flytta till Facebooksidan ”Helsingborgs stad”. Men att okunskapen – kanske fördomen? – om Facebook var så stor att man inte ens frågat Facebook om hjälp att flytta är såklart beklaglig. Alla sätt är bra utom dem som dödar användarnas material utan möjlighet och information om hur man kan rädda dem.

 21. Prioriteringar
 22. – Det här är en väldigt introvert länk som egentligen mest vill hylla min gamla arbetsgivares opinionsblogg som länkar så föredömligt i löpande text. Det är matigt, nyttigt och generöst. Och framförallt döenkelt i ett nytt bloggverktyg. Bra där. Det var allt.

 23. #veckansblogg även den här veckan
 24. – Det mest fascinerande med @tdhse’s satsning Veckansblogg.se är att den har finansiärer, annonsörer, direkt. En lika enkel som smart satsning. Vem som helst får nominera en blogg och varje vecka väljer redaktionen ut en blogg, intervjuar, hämtar trafik och får ny grogrund för nya nomineringar. Heja!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Markus Welin juli 2, 2011, 14:05

  Angående första länken, bra att äntligen få alla korten på bordet. Nu förstår man ju varför SvD satt och höll på sina sk. ”bevis” så länge. Riktigt dåligt av dem att driva en egen agenda sådär. Klumpigt uttryckt av @dodsmaskinen:twitter men han skriver ju själv att det var ett skämt efteråt, om än ett plumpt sådant.

  Nej, där tappade SvD väldigt mycket av sitt förtroende hos mig.

  • Emanuel Karlsten juli 2, 2011, 16:36

   Men förlorade de, enligt dig, förtroende för att de skrev, eller för att de inte hade tillräckligt med bevis för sina anklagelser? 

   • Markus Welin juli 2, 2011, 17:21

    En kombination. Jag tycker det är ganska tydligt att de missbrukar sin position som nyhetsförmedlare till att föra fram sina egna intressen, dvs försöka flytta agendan från kritiken mot PGs text till att istället kritisera dem som varit plumpa i sin kritik. Finns säkert de som tycker att man visst kan agera så som tidning. I mina ögon är det dock inte särskilt snyggt.

    Hedervärt att de backar upp sin ledarskribent när denne får utstå en kritikerstorm. Synd bara att de använder sig av mindre hedervärda metoder…  

 • Thord Daniel Hedengren juli 3, 2011, 12:35

  Tack för länken till Veckans Blogg – jag har faktiskt ”gjort” den förut, fast på engelska. Den storyn ska jag posta, den är rolig för att det blev en exit och hela skiten. :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.