≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – July 8, 2011

 1. Upplagorna 2011 – ”året det hände”
 2. – Axel gör bra mediespaningar från Almedalen.

 3. G3-fiasko i Almedalen
 4. – Jag låter @robertrosen stå för kritiken för Telia, Almedalen och det obefintliga nätverket. Det är pinsamt att jag kan sitta i centralaste Visby och det står ”no service” på telefonens täckning. Hur kan det vara möjligt, Telia? Jag skäms för att vara gotlänning och er kund.

 5. The end of The World as we know it – and I feel fine
 6. – Storbritanniens största tidning News of the world, läggs ner efter att under många år begått grova brott mot både pressetiken, men framförallt lagen. Jag vet alldeles för lite om det här för att tycka något, men Jan Helin skriver viktiga saker.
  Framförallt intressant är de sakerna om hur pressetiska övertramp leder till att lagstiftare försöker begränsa yttrandefriheten. Det är det som har hänt i England – där kändisar kan begära en ”injunction” mot vissa saker. Det vill säga lagförbjuda medier att skriva om en viss händelse. Det var det Ryan Giggs gjorde när medier var på väg att skriva pinsamma saker om honom.
  Att en sådan lag finns kan tyckas önskvärt, men blir i förlängningen väldigt, väldigt problematisk.
  Det är därför Jan Helins svar till Blondinbella och @manster, under onsdagens seminarium om pressetik och unga, är så viktig: ”Det är inte för min skulle det är viktigt att nya medier håller pressetik, utan för lagstiftningens skull”. För ett ökat haveri – från vem det än kan vara – kommer leda till hårdare lagstiftningar om vad som får publiceras när och var.
  Då kommer vi väldigt nära en munkavlestat.

 7. Svenska Dagbladet startar politikblogg
 8. – Det här är också bra och viktig läsning om dels hur redaktioner kommer och börjar formera sig (en del för snabb rapportering, en del för egen agendasättande rapportering), men också hur bloggen blir ett allt naturligare redskap för berättande och journalistik.
  har ni också

 9. Hon bloggade bäst
 10. – Årets almedalsbloggare – bra hittat @martinalind och gänget!

 11. Carl Bildt: “Bin Ladens död kom till mig mycket snabbt på Twitter” | mBuzz Sweden– Meltwater pratar med Carl BIldt om hans twittrande. Han menar att han läser mycket och ofta får reda på saker först via Twitter. Men det är intressant vem han väljer att prata med på Twitter – även om han verkar läsa de som twittrar till honom svarar han bara människor med samma (politiska?) rang som honom själv. Eller enkelt sagt: Carl Bildt adelstwittrar.
 12. Capture: The Fastest App To Record Video On Your iPhone
 13. – Appen man inte visste att man behövde.

 14. #flickjox lulz | Flickjox – coming zoon
 15. – Det började som ett skämt, för några killar på en båt. Jag fick reda på det första gången igårmorse, drogs med i invitehetsen, blev lurad och skrattade. Rolig grej.

 16. Makthavare » Varför hatar @ alexschulman Almedalen?
 17. – En fascinerande sammanställning av vilka twittrare som är mest inflytelserik under Almedalen (och därmed i svensk politik), gjord av @hampusbrynolf och baserad på de 1500 pers som använt deras sajt för att berätta ”vi är i Almedalen”.

 18. Personligt meddelande | Fredrik Backman
 19. – Så har då Fredrik Backman gjort ytterligare en ypperlig bloggpost som blivit viral och – igen – tar Cafés besökstatistik till nya höjder.
  Ni minns bloggposten vi skrev om det här, va? @viktorbk twittrar den här gången att just denna bloggpost har – bara senaste dygnet – haft 180 000 visningar. På Facebook har den delats 60 000 gånger. Det är sjuka siffror, så klart.
  Hursomhelst – läs. När Fredrik levererar sådana här guldkorn är han som bäst. Men det fina eller tankvärda i det är att det bara är i bloggform vi får läsa sådana här texter. Att vi i print (eller traditionell artikelform) alltid förväntar oss tematiskt stringenta texter om ungefär samma sak från en författare. Det är i bloggens spretiga frihet som sann kreativitet och de bästa texterna föds.

 20. ADHD-tjej
 21. – Linda Rosing (eller Thelenius som hon heter) har fått diagnosen ADHD. Slut på meddelande.

 22. Mediamakt
  – Blondinbella, av alla, sammanfattar seminariet Mediemakt bäst. Det var en fantastisk kollision mellan Jan Helin och Blondinbellas syn på pressetik under seminariet som man bara ville ha mer av.
  Förstår inte att branschtidningar inte ser det här och väljer att lyfta det som exempel på två världars frontalkrock. Det är lysande konfliktjournalistik i branschkontext!
Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.