≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – June 16, 2011

 1. LinkedIn öppnar kontor i Stockholm – DN.SE
  – Inser att jag behöver läsa på mer om LinkedIns storhet i Sverige. Var kan vi prata mer om det?
 2. Comment spam prevention for your blog – Akismet
 3. -Ok, testa att sno Akismets logga uppe till vänster. Alltså, högerklicka för att ladda ner den. Såhär borde ALLA göra! Heja!

 4. Vi är väldigt…
 5. – Danske bank har gjort en fin egen Facebooksida för sin Sverigefilial. Problemet? Att de egna anställda är spärrade från Facebook. Ha. Haha! HAHAHA!

 6. Resumé: ”Kan bli kapacitetsproblem på Twitter i Almedalen”
 7. -Det här artikeln skulle jag egentligen vilja stanna upp en stund vid. Den är så bra, säger så mycket om hur journalisterna har vänt sig till Twitter – stundtals till och med använder det som en intern penisförlängare.
  Vem får mest followers? Vem får mest retweets? Vem skriver de mest bitska tweetsen? Att det dessutom är Mats Knutsson som skjutsar på det gör knappast saken sämre.
  Mats Knutsson vässar sin rapportering, Mats Knutsson tycker till om Twitters kapacitet (vad säger det om den egna världsbilden att han tror att Twitter – med fler världsuppdateringar i sekunden än Sverige mäktar med på ett dygn – skulle få kapacitetsproblem av hans twittrande), Mats Knutsson är stolt över att ha varit först.
  Man kan vifta bort det här just som snoppmätande, men jag tror att vinnaren – när journalistiken flyttar ut från redaktionens hagar – är läsaren.
  Jag, vi, kollektivet. Bra. Heja!

 8. Journalisten.se | Nytt hopp för Tivoli
 9. – Är det inte rätt fascinerande att nya medier får hålla gamla under armarna? Barntidningen Tivoli fick lägga ner – de var 1200 prenumeranter kort. Då startade Facebookgrupp som samlade ihop 1222 prenumeranter och tidningen kan nu fortsätta.

 10. Expressens ledarskribent i karantän – Dagens Media
 11. – Usch. Det här får jag hjärtknip av. Inte om @johannesf (han är briljant, klarar sig och kommer tillbaka, im sure) utan om de Expressenanställda som samlat mod till sig och skrivit i kommentarsfälten. Börja läs bakifrån. Hjärtskärande!

 12. Sociala medier viktiga vid vattenläcka i Karlstad
 13. – Det här tycker jag är fint. Några kanske skulle invända mot att de ”bara” nådde 700. Men de når det folk som är intresserade, informationssamlare, som i sin tur berättare vidare. Hursomhelst – läs!

 14. Retorikexperten: ”Reinfeldt vann duellen” – DN.SE
 15. – Det här är rätt roligt. I DN:s artikel tycker retorikexpert Elain Bergqvist att Reinfeldt vann. I SvD:s text (via TT) tycker hon att det blev dött lopp: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bedomare-dott-lopp-reinfeldt-juholt_6246960.svd

 16. Betalt för journalistik? Värderingar skapar värde | Medievärlden
 17. – Hjälp så bra Axel Andén är. Hjälp! En av Sveriges riktigt viktiga framtida mediefolk. Läs det här när du har tid. Det finns mycket att lära. Och Axel presenterar det så varsamt och fint.

 18. 50 personer. En fråga. Vad ångrar du i ditt liv?
 19. – Se det här klippet. Hela. Inte i förbifarten. Det är inte ett sådant du kan slå dig för knäna och skratta åt. Utan ett du ska ta dig tid åt. Väldigt bra. Läs!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Anonym juni 16, 2011, 14:33

  Det var roligare när du kommenterade mer. Dessutom pekar länk 3 väldigt konstigt.

  • Emanuel Karlsten juni 16, 2011, 14:53

   Äh, mitt program som strulade. Länk 3 vet jag inte hur jag ska fixa. Skräp också. Får kolla om jag hittar länken igen. Den gick iaf till en kommentarstråd på deras sida. 

  • Emanuel Karlsten juni 16, 2011, 14:54

   Äh, mitt program som strulade. Nu är kommentarerna ute. Länk 3 vet jag inte hur jag ska
   fixa. Skräp också. Får kolla om jag hittar länken igen. Den gick iaf
   till en kommentarstråd på deras sida.

    

  • Emanuel Karlsten juni 19, 2011, 22:17

   Jo, nu fick jag till det! Kolla länk 3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.