≡ Menu

Shit my haidresser says

Jag har varit hos frisören idag. Av någon anledning blir det alltid en följetong i den här bloggen. Jag har en känslig relation till mitt hår.

Men jag gillar verkligen den här frisörsalongen. Det är lite som att spela lotto med goda chanser. De är tre stycken. Två bra och en Steve Tyler i högklackat. Hon ger mig rysningar. Och så föreställer jag mig att hon klipper väldigt dåligt.

De två andra är riktiga vinster. Den ena är rockabilly på ett väldigt avväpnande sätt. Piercingar och tatueringar överallt och lyssnar på män som sjunger hyperventilerande. Hon klipper bäst. Den andra är en äldre kvinna. Jag vill akta mig för benämningar som tant, eller köksfläktsrökare. Men ni fattar.

Det var den senare som klippte mig i dag. Det finns något oävet hos denna kvinna. Hon har ett påträngande sätt som man vanligtvis duckar för, men hos henne är det så oskyldigt och nyfiket. Det är som att hon pratar och frågar men egentligen inte skulle ta illa upp om jag inte svarade. Och så säger hon roliga saker. Smarta saker. På hårfrisörsalongvis.

Saker vi pratade om idag:

# Facebook som backar.

”Nähe?! Så det stämmer alltså inte? Det där är ett problem. Med mediers makt. Allt ska hända så snabbt. Var finns kvaliteten? Vet du vems fel det är? Männens. Ja, nu kanske du tycker det är jobbigt att svara upp för alla män. Men så är det. De ska mäta allt. Hur snabbt de kan skriva, hur många artiklar de kan få ut, hur många som läser. Det där har förstört hela världen.”

# Att Blondinbella startar gymnasium

”Jag vet! Det är ju inte hon som startar, det är Stockholm stad. Men det är någon man som satt rubriken. Det lät väl bättre. Han skulle säkert mäta något.”

# Att tjejbloggar som Kenza skulle vara trams

– Vet du vad som är trams? Att vi ska tvingas lyssna på aktiekurserna i nyhetssändningarna! Vem har bestämt att det är viktigt? Det är viktigt för att några män tycker om det. Och så upprepar de det så många gånger så att vi till slut tror att det är viktigt. Men det är ju mycket tramsigare än något Kenza skrivit.

# Att tidningsläsandet på papper går ner

– Ja, man trodde ju inte det skulle ske sålänge de tre B:na fanns.

– Tre bena?

– Buss, badrum och bedroom. Men nu finns det ju inte någon som går på badrummet utan en dator i knät.

 

Och hur det gick med frisyren? Well, jag gick från en blandning av Elain Benes och Conan till…bättre? Väl? Säg ja.


(rubrik från @shitmydadsays )

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Jesper Värn juni 17, 2011, 06:42

  Hahaha! Klockrent Chris Isaak!

 • Emelie juni 21, 2011, 00:05

  Haha! ”Han skulle säkert mäta något.” Tycker hon verkar klok, den där tan… öh, jag menar, äldre kvinnan. ;)

 • jenlin januari 24, 2012, 14:11

  Jag har lite svårt avgöra vilken bild som är före och vilken bild som är efter… :-)

  • Emanuel Karlsten januari 24, 2012, 14:57

   Hahahaha!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.