≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – November 27, 2013

 1. Donera din Facebook-status och hjälp Röda Korset rädda liv – Röda Korset:

  Det här är nästan irriterande smart. För att det är så självklart att jag tycker att jag själv borde kommit på det tidigare. Vad jag nu skulle gjort med den idén… 
  Hursomhelst: Röda korset skapar app, du godkänner att Röda korset får posta uppdateringar i ditt namn och varje gång en stor katastrof händer så skriver de en uppdatering där de informerar eller ber om pengar. 
  så. Smart.

 2. ”Jag skapade ett klickmonster” – Kultur – UNT.se:

  Det här är bra av Håkan Lindgren. Om att klickmonster inte bedöms av vad som är naket, chockerande och provocerande utan att det är innehåll som tillför något. 
  Men det verkligt skrämmande är den undersökning som han hänvisar till. Jag citerar:
  ”2010 lyfte Jonathan Stray på slöjan och granskade medieöverflödet lite närmare i en artikel för Nieman Journalism Lab. Han började med 800 nätartiklar om samma nyhet. Alla utom 121 visade sig vara identiska. Av dem var det i sin tur bara tretton som innehöll någon form av eget material.” 
  Skrämmande

 3. Sydsvenskan-Nyheter Dygnet Runt:

  Sydsvenskan har gjort redesign. Uppenbart anpassad för mobilt läsande. Sajten är responsiv, vilket är befriande – det är obegripligt att sajter fortfarande biter kvar vid mobil.tidningssajt.se osv. Artiklar behöver ha 1 url – av så många skäl. 
  Men i övrigt är det en kanske väl mallad sajt. Uppenbarligen gjord för att minimera friktion och arbete för redaktionen, så att de får mer tid att göra innehåll. Vilket såklart är smart, men lite för tydligt den här gången.
  Vidare saknar jag något nytt. Något som inte bara är det självklara, att man kommit ikapp. Sydsvenskan var en gång i tiden tidningen som gick före, med både kartförsök, annonslösningar och känsloknappar. Det kanske finns med nu – det kanske ännu inte är på plats! – men känslan är att det…bara kommit ikapp.

 4. “”Vi behöver riktiga karlar och män – inga jävla hen””:

  70 000 facebookinteraktioner senare är det här en av Sveriges mest diskuerade texter. Och också en av de mest missförstådda. Det här är ju typprodukten av ett tankemässigt snedtramp som försöker slå ner med kraft och därför uppfattas som ett hot. Och det är väl bra att vi får diskutera, men kan det inte också kännas lite…högstadie?

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.