≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – November 8, 2013

 1. FRA, NSA och nätintegriteten | SVT.se:

  Hängde i SVT:s morgonsoffa i fredags. För att prata övervakning, NSA och FRA. Här är klippet.

 2. Lars slipper betala tv-licens | Min Ekonomi | Aftonbladet:

  Farsen med radiotjänst fortsätter. Nu har åtminstone någon typ av rätt skipats när en person med dator så gammal att den inte kan streama slipper avgiften. Men denna hetsjakt.. 

 3. Skilj på princip och idé – DN.SE:

  Hade vi verkligen läst den här typen av artiklar efter att Bosse Ringholm fick en tårta i ansiktet? Eller kungen? Jag är inte säker.

 4. Katy Perry passes Justin Bieber as most popular person on Twitter | The Verge:

  Fascinerande hur amerikanska artister turas om att hålla twitterkronan. Nu är det Perry som lyckats hitta en formel som gör att hon blir intressant för världen. 47 miljoner följare har @katyperry som menar att hon lyckats “tämja” socialamediertigern.

 5. HD:s beslut: Evigt utgivarskap på nätet | Medievärlden:

  Det här är ju helt bananas. HD resonerar att eftersom en ansvarig utgivare också kan besluta om att ta bort material på nätet så är man ansvarig för allt som någonsin publicerats av en tidning på nätet. 
  Helt barockt.

 6. Borg klippte sig på hemmaplan – Katrineholm – kkuriren.se:

  Veckans nyhet var såklart Anders Borgs hår. Som rök. Och här är saxen som gjorde det. Som alltså köptes upp av Expressen. För att lottas ut i en tävling. Och kolla på klippet (höhö). Jag undrar så hur frisören känner sig, dagen efter?

 7. Hur många klickar på en länk egentligen?:

  @hampusbrynolf går vidare och djupdyker mer i vad räckvidd egentligen betyder. Om man har en halv miljon följare och tweetar en länk – hur många klickar på den? Helt beroende på vad man pushar ut, såklart. Men det är en viktig genomgång av att man inte kan likställa följarantal med räckvidd. 

 8. Därför bevakar vi inte ”Ladies night” | sofiajuvel:

  Arbetarbladet bojkottar Ladies night. Och ger en rad legitima motiv till varför. Och det kan jag på många sätt förstå, utifrån ett politiskt perspektiv. Men utifrån ett journalistiskt? Ska vi verkligen bedriva politik genom vad vi väljer att bevaka? Är inte uppgiften att rapportera om vad som händer i stan, vad som engagerar massorna? Om vi nu har personliga eller politiska anledningar att lyfta upp hur kränkande det är, ska inte det helst framgå i rapporteringen, inte i att rapporteringen uteblir? Jag landar nog i att beslutet är väldigt, väldigt märkligt.

 9. Kellman möter GW: ”Jag gillar ju att leva” – Metro:

  GW alltså. Jag har ett så väldigt förvirrat förhållande till denna man. Visst borde vi ogilla honom? Ändå så fascinerar han så. I sitt tillsynes helt obrydda sätt att leva. Han måste vara vidrig att vara nära, umgås med, vara släkt med. Hur han inte kan ha snubblat in i fler skandaler är…ett mysterium.

 10. Statistik | ettpunktnoll:

  @ettpunktnoll gör träffsäker humor kring våra beteenden på nätet! Måsteläsning!

 11. Sydsvenskan.se satte rekord – Sydsvenskan – Sydsvenskan-Nyheter Dygnet Runt:

  Sydsvenskan satte nytt sajtrekord – dagen de tog bort betalväggen. Det var såklart inte bara därför (utan mest också för att MFF tog guld och Simone härjade som värst under dagen), men det är väl tydligt dessa dagar om någon gång: tidning är en samhällsfunktion som aldrig haft bättre chans att göra sig relevant som den kan på nätet. Måste vi inte då hitta bättre sätt att tjäna pengar än att utesluta de som försöker nå oss med en betalvägg?

 12. Tomas och Boris berättar om livet i hemlöshet i ny podcast – Stockholms Stadsmission:

  Poddens år, 2013, kraftsamlar. Stadsmissionen gör smart grej och startar nu podd med två hemlösa som berättar om livet där. Spännande initiativ!

 13. Moderaterna gillar insyn:

  Rolig kampanjsajt mot moderaterna! Om vi får den här typen av smart kampanjande så har vi ändå en ganska rolig valrörelse att se fram emot!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Andréas Nordh november 8, 2013, 20:58
 • pmnordkvist november 8, 2013, 21:40

  Kan man få slippa tv-licens om man har för dålig uppkoppling?

  • Emanuel Karlsten november 9, 2013, 09:03

   Nej, det räcker att du har en dator.

 • Lina november 12, 2013, 15:04

  Tack för en innehållsrik och bra blogg! :-)
  Är konfunderad vad du menar med punkten angående DNs ledare som skriver om den s.k ”tårtattacken” – jag kan inte annat än hålla med DNs skribent i det fallet, även om jag verkligen inte håller med SDs partiledare! Klart vi inte läste en likande artikel när kungen ”tårtattackerades” eller någon annan heller, eftersom den här ledaren belyser en faktiskt stor skillnad mot tidigare attacker; hur journalister distansera sej till SD och skapar ett annat klimat för dem, än för andra politiker. Är inte det problematiskt?! Nästan ursäktar en tårtattack eftersom på ett ungefär; ”dom har sådana åsikter att de får tåla sånt”.
  Är det inte ett problem att de blir bemötta just så? SD alltså? Efter senaste partiledardebatten så kan jag tänka mej att Jimmy Åkesson får en del sympatier då han så tydligt är ”utmobbad” av de andra partiledarna.. De pratade om honom istället för till honom, för att ta ett bra exempel. Är inte det problematiskt??

  • Emanuel Karlsten november 12, 2013, 15:09

   Det är klart att det är problematiskt. Och problematiken blir kanske ännu tydligare när det handlar om något som just Åkesson som redan är så utsatt av etablissemanget, eftersom han så ofta är ute på hal is. Min kommentar var mest en tanke om skillnaderna. Vi kanske borde ha reagerat hårdare när Ringholm tårtades också?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.