≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 11, 2011

 1. Westboro 5kjVw.jpg (JPEG-bild, 568×275 pixlar)
 2. – Idioterna på Westboro ska protestera på Steve Jobs begravning – för att Apple är onda. Men de glömde dölja en sak.

 3. Hanna: Hysterikor kallades de förr i tiden – På stan-bloggen
 4. – Men oj så bra av Hanna Hellqvist!

 5. Nyheter – helagotland.se – Emanuel har gjort kometkarriär
 6. – Förra veckan gjorde min hemtidning, Gotlands tidningar, ett porträtt på mig. Fint!

 7. Skjutsgruppen
 8. – Skjutsgruppen har äntligen kommit tillbaka. Men knappast med hjälp av Facebook eller de andra jättarna. Läs en ganska läskig historia om hur Facebook står handikappade för att rätta fel som uppstått i sina egna system.

 9. Facebook now the size of the Internet in 2004 Brian Solis
 10. – Helt sjuka fakta om hur stort Facebook har blivit.

 11. Sparpaket på TU | Medievärlden
 12. – Som jag tidigare skrivit gör jag trendrapporter för TU under tiden Jon Goland är ledig. Ett vikariat som i första hand sträckte sig till nyår. Nu sparar TU och drar ner på Jons tjänst, vilket också innebär att mina konsulttimmar inte förlängs efter nyår. Således inte särskilt dramatiskt för mig, men väldigt tråkigt både för Jon och Henri. Men kanske allra mest för TU som i dem förlorar två duktiga medarbetare.

 13. Simon Sinek: How great leaders inspire action | Video on TED.com
 14. – Fantastiskt TED-talk om hur ledare skapas. Tack för tips @jimand_

 15. Spotify per stream payouts up almost 100% / SpotiDJ blog
 16. – Angående krönikan i dag – här finns en artist som redovisar lite öppna siffror om hur mkt han kvitterar ut via Spotify.

 17. Bilder i Syd
 18. – Sydsvenskan tar ett spännande grepp – och öppnar upp hela sitt bildarkiv för allmänheten! Sök bland bilder sedan 1930-talet och köp loss de du gillar. Ett lika delar smart och självklart grepp! Heja!

 19. Resumé: Guardian inspireras av Norran
 20. – Jag tycker det här är fantastiskt kul – framförallt för Norran! Men hänger inte med på vad den ”twitterbaserade bloggen” är för nåt? Redaktionschatten? Och jag håller med @anettenovak – det kommer bli väldigt svårt att se hur Guardian-desken ska hantera mängden inkommande chattar.

 21. Här är Håkan Juholts räkningar | Nyheter | Aftonbladet
 22. – Det händer otroligt mycket hos mediehusen nu när det gäller crowdsourcing och sociala medier. Aftonbladet experimenterar som aldrig förr med bloggar och specialsajter (sett Kadhammars Amerikablogg?). Och i tisdags var en väldigt speciell dag när först Aftonbladet la ut alla dokument om Juholt i inbäddade Scribd och Expressen sedan följde upp med en mer analog variant (mejla oss). http://www.expressen.se/nyheter/1.2588222/nya-fragor-inga-svar
  Men oavsett hur stark konkurrensen är visar det på en väldigt spännande trend – kvällstidningarna håller på att på riktigt börja konkurrera om crowdsourcing och sociala medier! Blir det så har vi en väldigt spännande vinter framför oss.

 23. Emanuel Karlsten: Smart teknik förenklar webb-tv-skapande
 24. – Har helt missat att länka till mina TU-texter den senaste tiden. Här är den senaste.

 25. Sidvisningar för kkuriren.se
 26. – Hade missat att Elisabet Bäck, VLT:s förra chefredaktör, installerats på Kkuriren och dessutom börjat blogga! På VLT var hon tidig med just bloggen och att våga flytta positionerna ut bland läsarna. Och redan har rökt fredspipa med @kommunchefen och bjudit in honom till läsarchatt: http://kkuriren.se/bloggar/1.1053424?blogPostAction=view_post&postingId=19.343706

 27. Scholz & Friends ska lyfta Frälsningsarmén
 28. – Att frälsis kallas ”välgörenhetsorganisation” i branschartikeln om frälsis nya profil är kanske ett första bevis på att de har valt en kommunikationspartner som inte riktigt verkar haj på…vad frälsis är.

 29. BBC News Android app now lets users submit stories, videos and photos
 30. – BBC har skapat app som låter användarna/läsarna skicka upp journalistik i form av text, bild och video via appen! Smart. Och egentligen: en självklarhet.

 31. GP tappar i räckvidd
 32. – Det är helt häpnadsväckande siffror även för dags- och kvällstidningar. Det är just de här scenariorna som det har pratats om så länge, som spelats upp om och om igen. Nu står vi verkligen mitt i dem. Skakande.

 33. Bilagorna fortsätter tappa mark
 34. – Helt sjuka siffror för kvällstidningarnas bilagor. Halva upplagan försvunnen – på sex år!

 35. Steve Jobs är död
 36. – Apple-nörden @jocke gör fin bloggpost om Steve Jobs bortgång och SR:s obegripliga artikel. Missa heller inte Daniel Åbergs bloggpost: http://www.danielaberg.se/?p=7887

 37. BBC to cut nearly 2,000 jobs
 38. – Inte bara Sverige skär ner. I england skär BBC nernästan 2000 tjänster.

 39. Steve Jobs | Death | Highest Number Tweets | Twitter | Apple Former CEO
 40. – Det här är intressanta siffror. När nyheten om Steve Jobs död nådde världen slog det rekord med 10 000 tweets i sekunden. Tidigare rekordet hölls av Beyonce och hennes bebis. Och innan den FotbollsVM. Det säger alltså inte bara något om nyhetens storhet, utan om hur snabbt den här sortens medier växer. Hur mycket oftare vi ser att folk börjar vända sig till sociala medier för att rapportera händelser. http://www.dn.se/blogg/redaktionsbloggen/2011/10/06/webbtv-fran-en-telefon/

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Bert Aberg oktober 12, 2011, 12:25

  apropå nr 14.
  Nu var det ju så att det var Dagens Media som kallade Frälsningsarmén för välgörenhetsorganisation.
  Vi har valt Scholz & Friends av två orsaker
  – de har den kompetens vi efterfrågat ’inhouse’ eller i nära samverkan med andra företag för att hjälpa oss ta ett helhetsgrepp om vår kommunikation med dess olika delar
  – de har visat att de har förmåga att även kommunicera den kyrkliga delen av vår verksamhet.
  Frälsningsarmén är en kyrka med en omfattande social hjälpverksamhet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.