≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 24, 2013

 1. Bosse Löthén: Vi är många som hamnat utanför | Samhälle | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet:

  Vilken vidrig berättelse om utanförskap i Sverige. Som plötsligt händer. För att vi plötsligt blir sjuka. Vi är ett så bra land, Sverige. Vi är så mycket bättre än det här. Hur kan det systematiseras på detta grymma sätt?

 2. När miljardärens mössa blev en doktorshatt – DN.SE:

  Jag älskar hur Zaremba med så enkel hand kan fullkomligt fläka upp och med exakt precision få oss att förstå hur system kollapsat. Här gör han det med universiteten och använder Karlstad Universitet som exempel. Deras utnämning av miljonären som stöttar rasistmiljonärer är beklämmande! 

 3. Facebook-gruppen avslöjar poliserna | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV:

  Expressen har fått tillgång till en sluten facebookgrupp gör arga poliser och skriver en gigantisk artikel om vad allampoliser säger. Grova ord, hårda omdömen, raljerande och ofta kvinnoförnedrande. Så är det hemskt? Ja. Men också viktigt att detta mest bara är en spegling av hur bittra människor pratar med varandra. Det har alltid skett, det kommer alltid hända. Och även om det är allvarligt så blir det inte allvarligare nu än förr – bara för att vi kan läsa det nedskrivet.

  Det är ena sidan. Andra sidan är att det blir allvarligare än någonsin förr, just för att det är nedskrivet. Det dokumenterade ordets makt får större genomslag idag än tidigare. Och skrivs oftare idag än tidigare.

 4. Wikipedia sockpuppet investigation: Is paid editing the problem or the answer?:

  Slate skriver om härvan för engelska wikipedia som stängt av 250 redigerare efter att det avslöjats att de varit del av ett nätverk som redigerat sidor för pengar. 
  Men mer intressant är delarna om hur Wikipedia håller på att förlora sin makt. Eller snarare: hur allt färre får allt mer makt inom Wikipedia. Fenomenet är likadant i Sverige. Oavlönande, anonyma administratörer styr Sveriges största kunskapsbank. Det är kanske dags att skriva något större om det där snart? 

 5. ”Hästar finns inte” är en grupp som inte finns:

  ”Hästar finns inte” är ett av Sveriges största ”memes”. @nyheter24 skriver nu, något förvirrat, om vad som hände sedan med de som startade memet – via en Facebooksida. Ett trafikdrivarföretag verkar köpt upp en rad facebooksidor för att skapa flufftrafik till sina nya projekt. Och skaparen av facebooksidan har fått en slant för det.
  Inga konstigheter, egentligen. 

 6. Så regisserar Sigge Eklund den svenska poddeliten – Dagens Media:

  Det här är viktiga synpunkter av @sigge. 2013 har verkligen blivit poddens år, men det är allra mest de etablerade som tar plats. Utöver Värvet (som bygger på redan kända personers dragningskraft) finns ingen som tagit plats och på riktigt utmanat. 
  Det verkar som att vi för att våga ta oss ut i det extremt intima och tidsödande poddformat, verkligen behöver lita på att vi blir underhållna eller upplysta. Och det litar vi inte på att en oetablerad, ohajpad podd gör. 
  Vilket på många sätt är både förståeligt och beklagligt. 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.