≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – October 29, 2013

 1. Alfons Åberg – skräckfilmen « Youtubes bästa klipp – topplista vecka/månad/år:

  Partaj har gjort en så himla smart och läcker trailer för Alfons Åberg – skräckfilmen. Där man spelar på att Alfons är en låtsaskompis. Jag funderade mycket på var jag hade sett något liknande nyss och fick sedan tips via @sweddit: det är ju Kalle och Hobbe-trailern – i svenskt format! Och det gör verkligen inte Partajs klipp mindre smart. Kul! 

 2. Kristoffer Triumf | Stora Journalistpriset:

  Stora journalistprisets nomineringar är släppta! Det finns två saker att anteckna här: @mariatragardh är nominerad för ett stort grävpris i de digitala klasserna för…jag vet inte vilken gång i ordningen nu. Trägårdh är Aftonbladets projektchef, ansvarig för alla särskilda granskningar osv. Och väldigt, väldigt mycket av de digitala framgångarna på det området måste tillskrivas henne. Hon har, likt få andra i branschen, helt omfamnat vad det innebär att publicera sig och journalistik online. Det är unikt och ska hyllas på alla sätt. 
  Men jag tror ändå att det är Kristofer @Triumf som kommer ta hem priset i kategorin. Det ligger helt i linje med hur juryn arbetat tidigare. Man uppmärksammar fenomen som fått genomslag under året. Tidigare har Kinga som använde Twitter, vunnit, innan det Strage som gjorde en youtubelista fått pris och på senare tid har tex @mymlan som använde en hashtag prisats. 
  Ingenting skulle sammanfatta medieåret 2013 bättre än att poddradion prisas genom @triumf.  

 3. Kvinna bestulen på en burk lingonsylt – Bromölla – Kristianstadsbladet – Nyheter dygnet runt:

  Det uppmättes just en ny lägstapunkt för lokaljournalistiken i Sverige.  

 4. 9 Shocking Photos Of The Devastation Wrought By The St. Jude Storm:

  På förekommen anledning vill jag förekomma alla “Så farlig var inte stormen”-skämtbilder. Varsågod. 

 5. Vem namnger stormar? | Meteorologi | Kunskapsbanken | SMHI:

  Stormen Simone sveper in över Sverige just nu och av flera saker som är intressanta (som mediebevakningen/hajpen – jag retweetade tidigare idag @fabianbom som satt fast på spårvagnen och därefter blev han nedringd av Sveriges stora medier) är stormarnas namn. Vad jag förstår är detta första gången någonsin som @SMHI har namngett en storm efter ett personnamn. Tidigare har man benämnt stormar efter årstid, högtid eller datum. Länken här ovan tydliggör att man alltså nu tar ett nytt steg och också tillåter namnsdagsnamn på en storm och då väljer varannan damernas för namnen. 
  För övrigt är den här myndighetskommunikationen lite härligt unik, eller hur?

 6. Bra värvning till ST | Ingvarsson:

  Min vän, kollega och partner in crime på nu nedlagda Ajour @mymlan får ett fantastiskt spännande jobb! Det här är faktiskt nog allra störst för Mittmedia, men jag gläds lika mycket med @mymlan som nu slipper resa lika mycket som förr och får njuta mer av Sundsvall! Jag tror det kommer gå som en dröm!

 7. Böter för sms bakom ratten – ny regel klar | Allt om bilar | Biltester och info om att sälja/byta/köpa bil | Expressen:

  Jag kommer hata den här regeln som ger böter för sms bakom ratten, men den har potential att rädda mitt liv.  

 8. Avtal klart mellan Stim och Youtube – DN.SE:

  Nu är jag nästan en vecka sen med den här kommentaren, men så VIKTIGT det här är! Och så märkligt det är att det inte hänt tidigare. Youtube är Sveriges näst största kommersiella tv-kanal sett till räckvidd. Det är klart att det då är viktigt att ha avtal och stöd för betalning till upphovsrättskapare.
  För efter citat som dessa kan det ju bli väldigt lukrativt för alla inblandade:
  ”På en mogen marknad som den amerikanska genererar Youtube i dag reklamintäkter som är en av de huvudsakliga inkomstkällorna för många låtskrivare. Vi hoppas att vi får en sådan utveckling här också. Det här avtalet är en mycket bra modell för spridningen av audiovisuellt innehåll på internet – och det är en marknad där det ju pågår en revolution i dag.”

 9. Vi tar kort – Situation Sthlm:

  Situation Stockholm har börjat sälja sina tidningar med hjälp av Izettle. Det dundrades ut förra veckan i ett pressmeddelande. Men mest fascinerande: under testperioden på en månad sålde tre tidningsförsäljare totalt 250 tidningar med hjälp av kortläsaren. Det är ändå väldigt, väldigt mkt! Kul!

 10. Ann Heberlein: Biskop Antje Jackelén är större än Lena Anderssons debatteknik – DN.SE:

  Det här var väl ett uppfriskande grepp? Heberlein pekar ut att både ateister och konservativa angriper nya ärkebiskop @biskopantje på liknande sätt!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.