≡ Menu

Sökorden som används i mediebevakartestet

Vi går sakta men säkert framåt med testet där vi ska försöka kora Sveriges bästa mediebevakare. 

Undersökningen görs till förmån för Ung cancer, som just nu är på jakt efter en mediebevakare, och sker helt öppet. Men det har också blivit tydligt att för att vi ska kunna göra ett schysst och öppet test behövs en hanterlig mängd sökord.

Efter många och långa samtal med alla mediebevakare (fortfarande är alla på!) har vi därför beslutat att försöka begränsa oss till en handfull sökord. Och detta är listan som skickats ut som sista förslag till alla mediebevakare i testet.

1) ”Ung Cancer” OR ”Ung cancers” OR ungcancer OR ungcancers

2) ”Fuck Cancer” OR fuckcancer 

3) Cancer

4) ”Julia Mjörnstedt”

5) ”Kolla pungen” OR kollapungen

6) Alkohol +cancer

Givetvis vill Ung cancer ha koll på allt som skrivs om deras organisationsnamn. Men lika viktigt är det att ha koll på hur deras varumärkesregistrerade slagord, Fuck cancer, används. Här blir det också viktigt att se hur verktygen klarar att sortera ut svenska resultatet från en internationell söksträng.

Vidare testar vi ett egennamn, som Ung cancers generalsekreterare ”Julia Mjörnstedt” och en väldigt, väldigt bred sökning som cancer för att testa hur det fungerar och presenteras. Till sist också ett kampanjnamn och en specifik sökning inom cancer.

Vi tror och hoppas att det ska ge oss och de medverkande en rättvis bild av Sveriges bästa mediebevakare.

Förutsatt att inga våldsamma protester ställs mot urvalet börjar nu arbetet med att säkerställa att vi använder allas verktyg på rätt sätt. När alla känner sig bekväma med det börjar en 30 dagars testperiod.

Jag återkommer med startdatum.

Här kan du läsa mer om testet.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.