≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – September 14, 2011

 1. IKEA Redesigns Classic Bookshelf, Foreshadows the Demise of Books – TIME NewsFeed
 2. – Ikea ska göra om sin mest klassiska hylla BIlly för att folk inte längre primärt har böcker i den. Nu ska den vara mer kundanpassad så att man istället kan ställa: ”ornaments, tchotchkes and the odd coffee-table tome”. Jag vet inte vad det här säger något om tidsandan, bokläsandet eller vad vi väljer att dekorera våra hem med.

 3. Bildts intressekonflikt en sann katastrof | Eric Rosén | Nyheter24
 4. – @detljuvalivet sammanfattar bra vilken katastrof det är att de svenska journalister som sitter fast för påstått ”terrorbrott” i Etiopien reste dit för att granska BIldts jävförhållanden i oljebolagen 2006. Samme Bildt som nu är ytterst ansvarig för deras räddning. Läskigt.

 5. Winbladh och Ehn lanserar ny mobiltjänst – Entreprenör – E24
 6. – Smarta Andreas Ehn har släppt sin nya tjänst, Wrapp. Via en app kan man köpa presentkort och skänka till vänner via appen. När man får och skänker så dyker det också upp som en status på facebook där fler kan hänga på och lägga till en femtilapp. Jag gissar att det kan vara en poppis grej kring födelsedagar och kanske räcker det. För i övrigt hajar jag inte storheten. Ett presentkorts-sms wrappat i en app med socialt krusidull. Men jag är trots det rätt övertygad om att Andreas Ehn tänkt till mer kring det här, och låter mig gärna övertygas.

 7. Tips på lägenhet i Stockholm efterlyses! på Facebook (4)
 8. – I våras sökte jag bostad med hjälp av bloggen. Men den här killen har tagit det ett steg längre. Via en facebookapp ska han finkamma facebook på lägenheter – och hitta en egen. Priset? En annons med sitt ansikte och 100 000 exponeringar. Och vilken VILKEN bostadshjälpare vill ha det som pris? Det är där hela idén faller. Men vilket utförande!

 9. Trollets tårar – Kultur – Konst Litteratur Kulturartiklar | Expressen
 10. – @leolagercrantz skriver debattartikel om tidningarnas kommentarsfält. Och det är väl bra, att tidningarna tar ansvar. Men problemet, som vi tagit upp här tre miljoner gånger, är att det görs först efter elva år. Och då skyller vi på att användarna inte beter sig. Vad hände med vår egen närvaro på festen? Men en sak säger Lagercrantz bättre än någon annan: ”Onlinefesten får flytta till andra salonger.” Och det är ett problem allra mest för mediehusen.

 11. Ni sliter själen ur mig – hd.se
 12. – Jag läste hälften och slutade. Sedan gav jag det en chans till och läste över hälften. Så bra det var, så viktig text det är. Läs. Det är veckans läsning. Och en viktig påminnelse om vardagsrasism som både du och jag bidrar till.

 13. Ordspel i mobilen stör Alfapetveteraner – DN.SE
 14. – Två saker stör mig här: 1) Att jag väntade med att skriva min wordfeud-krönika. 2) Att jag twitterciteras utan credd: ”Eller som en twittrare uttrycker det: ’Att spela Wordfeud är som att spela Alfapet med en femårings regler. Det hittas alltid på nya ord och man kan sätta ’s’ efter allt. Hur orkar ni?'” Det kanske är fånigt att störa sig på sånt, men det hade varit så enkelt att bara lägga till en credd när man använder det som ingång för hela sin artikel.

 15. Hübinette | SVT Play
 16. – Såg ni Hubinette? Jag kan tycka att det är plågsamt. Karin Hubinette får inte leda Agenda, men däremot detta program. Vad är skillnaden? De politiska gästerna sitter ner? Och tramset. Det klär henne inte. Hon vill ju egentligen ha Agenda. Ge henne Agenda. Varför kan hon inte få Agenda? Jag hajar grejen med ministersystern, men för de extremt sällsynta fallen att minister Hubinette skulle vara intressant får det väl kallas in en vikarie?

 17. Henrik-Alexandersson.se: Frankrike förbjuder "Twitter" och "Facebook"
 18. – I Frankrike förbjuds medier att säga ”twitter” och ”Facebook”. Det ska hittas egna, franska ord. Komedi? Jag vet inte. Men även i Sverige har medier egna språkregler. Som Aftonbladet som kallar det för ”tvittra”.

 19. Försvarsmakten Blogg
 20. – Försvarsmakten startar bloggportal! Och den har samma känsla som Utrikesdepartementets bloggportal. Medarbetare på fältet över hela världen ska berätta om deras arbete. Allt är byggt i senaste versionen av wordpress och spontana känslan är: Heja, myndighetssverige!

 21. The Boston Globe
 22. – Boston Globe har gjort om sajten – och byggt allt i responsiv design. Det nya, och det heta – att det inte spelar någon roll om du sitter på mobil, desktop eller smalskärm – sajten anpassar sig automatiskt. Testa tex att surfa in och minska ner fönstret och se hur sajten anpassar sig! Framtiden.

 23. Kvantitet's photos – Bildbevis: | Lockerz
 24. – Kommer ni ihåg Edgar Mirjamsdotter? Killen som ville ha kjol på sig i kyrkan, men då vägrades komma in av ungdomspastorn – som sedan ändrade sig. Hursomhelst: Amos gjorde en grej om saken och vad händer? Edgar får ett riktigt brev från en ”äldre man” som vill att Edgar berättar mer ”om dig själv och dina intressen och din klädsmak. 100 % diskretion!”. Alltså läsare av den kristna tidningen Amos. Ridå?

 25. Sveriges Radio skaffar sociala medier-korre
 26. – Grattis @bisonblog!

 27. Publicistklubbens debatt om näthat och censur
 28. – Publicistklubben har tydligen träffats för att prata kommentarsfält och näthat. Så nytt. @hans_g sammanfattar dess stora problem fantastiskt bra.

 29. Hacked NBC News Twitter Account Issues False Reports of Ground Zero Plane Crash
 30. – NBC news twitterkonto blev hackat för ett tag sedan och igår, under 9/11, postade hackarna ut att ”Ground zero is under attack”. Ett antal tweets med ”flash”-status senare berättar hackarna att kontot är hackat och @s_kiddies tar på sig skulden. Ett tydligt exempel på hur utsatta de nya nyhetskanalerna är. Twitterkontot har 150 000 followers.

 31. What's wrong with Stockholm – CNN.com
 32. – Jag älskar att läsa reseskildringar om städer man känner väl. Och allra mest städer man bor i. CNN:s nya om Stockholm är en fantastisk hyllning til det Sverige vi gillar – men jag tycker det finaste också är hur det får mig att förstå och uppskatta den kultur och samhälle vi har.

 33. iPhone Whales [PIC]
 34. – Iphonehumor. Och så tar vi det ett varv till: http://i.imgur.com/U87YS.png

 35. Vakna med The Voice | Säsong 10 | Ur avsnitt 14 | Kanal 5 Play
 36. – Åh, fina @anaginas har börjat Twittra! Sveriges stora youtubestjärna som fick ett eget svt-program. Här berättar hon i Vakna med the voice om nya twitterkarriären.

 37. Red: Maria Sveland och Katarina Wennstam | Happy, happy | Kultur | Aftonbladet
 38. – @kazmierska skriver bra om äktenskap, angående den uppblossade debatten om att inspireras till att skiljas.

 39. Twitter / @ nanok: Svårt att få tag på Google …
 40. – Ni minns @nanok’s story om hur svårt det är att kontakta Google och Facebook? Nu har Nanok hittat telefonnummer och mejladress till Google. Bokmärk och spara!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Nils Markus Larsson september 14, 2011, 18:02

  Det var grymt coolt det där med the  boston globe sidan. Riktigt häfitgt faktiskt.

  Jag har en fråga bara. Vad är det du antyder med kommentaren om Amos? Att de som läser den kristna tidningen Amos är pedofiler? och det var väl inte så att ungdomspastorn vägrade han från att komma in i kyrkan, utan han ifrågasatte honom att ha på sig de kläderna på söndagsgudstjänsten i gruppen av musikerna som skulle leda lovsången.

  • Emanuel Karlsten september 14, 2011, 19:41

   Jag antyder nog att mannen som mejlat är något av ett perv, ja. Och att det såklart är lite lustigt att det som triggar igång honom är att han läst det i ett kristet magasin, ja. Men hur du sedan får det till att jag tror att alla som läser Amos är pedofiler fattar jag inte.
   Och storyn om ungdomspastorn och Edgar kan du läsa om du klickar på länken. Eller läser här: https://emanuelkarlsten.se/05/hittat-lankat-och-kommenterat-may-7-2011/ (punkt1)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.