≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – September 15, 2011

 1. Reinfeld.se
 2. – Dagens roligaste. Någon startar en satirsajt om Reinfeldt och översätter hela Seinfeldtkonceptet rakt av. Ett måste!

 3. Bratsungarna är individualismens Frankensteins | Martin Ezpeleta | Krönikörer | Debatt | Aftonbladet
 4. – Ezpeleta skriver så det skär i kroppen. Ezpeleta borde få skriva mer. Oftare. Puffas större. Läs Ezpeleta.

 5. Who's Your New Friend, Kanye??? | CocoPerez.com
 6. – Så, Perez Hilton skriver om att Kenza är polare med Kanye West. Ja, det är konstigt. Men det här med ”non-celebrity”? Om vi går in och mäter Kenzas sajt och jämför den med Perez Hilton skriver från så blir det plötsligt tydligt vem som är störst: http://trends.google.com/websites?q=kenzas.se,+cocoperez.com&sa=N
  Jag tror inte varken vi i Sverige eller utomlands förstår hur stora de här bloggarna är – och vilken påverkan de har. Framförallt tror jag inte Kenza själv fattar det, som tar sig tid att i kommentarsfältet svara Perez ”eftersom din blogg är så stor”. Allt slår en volt.

 7. EU-uttalande om fångarna i Eritrea nämner Dawit Isaak | UDbloggen
 8. – Jamenäntligen! Hur sjukt är inte det här att det tagit tio år för EU att komma till sak?

 9. Det stora i att Rebecca & Fiona vann Kristallen
 10. – @hans_g skriver om det stora i att ett webb-baserat program vann en kategori där både broadcast och webbcastat program tävlade.
  ”vi har nått en punkt där saker inte längre bedöms och kategoriseras utifrån olika distributionsformer, utan efter innehåll och kvalitet oavsett var man tar del av dem. ”

 11. Tio småföretagare som är proffs på sociala medier
 12. – Bra genomgång av flera mindre företag på sociala medier som varit framgångsrika.

 13. En mössa säger så mycket
 14. – En papperstidning med en upplaga under 20 000 som, efter fråga, lyckas samla in 8 000 stickade mössor? Det är bara @Dagen som kan lyckas med det.

 15. Nättidningar – nejtack | Ebbas Blogg | svt.se
 16. – Bloggkommentatorerna (som jag älskar) har släppt en ny sajt, http://cravingz.se (namnet!). Den är bedrövlig på många sätt och jag hade tänkt kommentera det där. Men så läser jag @ebbavondsydow och inser att hon säger allt. Så sjukt spot on. Bloggen är framtiden – inte för formatets skull, utan för relationens.

 17. Våga drömma!
 18. – Min fina mor berättar om min fina syster (12 år) som snappat upp en tavla jag har hängande hemma hos mig. Drömmar! 12 år! Åh.

 19. Hur ska våra artiklar se ut?
 20. – Du följer Aftonbladets redesignblogg? När en av världens största mediesajter gör redesign så är det tungt, stort och ansvarsfullt. Min stora förhoppning är att man vågar mer än sist. (vad var det man gjorde då? målade rött runt ramen?)

 21. The Most Epic Tabloid Headline Of All Time
 22. – Den mest bisarra, sjuka tabloidrubriken – ever. En cynisk tabloidrubriksättares våta dröm. Vad det handlar om? Bara @nyheter24 har skrivit. Vilket kanske inte är ett särskilt gott betyg. http://nyheter24.se/noje/610906-gordon-ramsays-porrdvarg-uppaten-av-gravling

 23. Journalisten.se | Djurens rätt säger upp hela tidningsredaktionen
 24. – Tuff konflikt på Djurens rätt där styrelsen lägger ut hela tidningen på entreprenad – för att, enligt tidningen själva, styrelsen vill styra mer över innehållet.

 25. Twitter / Search – #replaceawordinasongtitlewithulfbrunnberg
 26. – @klavertramp skapade igår vad jag gissar är svenska Twitters längsta tagg hittills. #replaceawordinasongtitlewithulfbrunnberg Och det är precis som det låter. Men är mycket roligare än vad det låter!

 27. Körde lite white man’s overbite på köksgolvet
 28. – Jag hade en så fin dag i lördags!

 29. Möte med Malou
 30. – Har vi pratat om det här? Att Blondinbella ska vara sidekick till Malous ”Efter tio”? Det är såklart smart av TV4. Inte så mycket för att Blondinbella är en bra programledare, som för att de når hennes publik. Programmen samsänds på Blondinbellas blogg och når och lockar därmed en helt ny och egen publik. Det är just såhär traditionella medier behöver jobba – utnyttja den romantiska bild de fortfarande har. För inte är det så att Blondinbella – egentligen – behöver den här plattformen. Eller ens kommer kunna påverka den särskilt.

 31. Hejdå
 32. – Den här bloggen har orskakat en del rabalder på sistone. Why? För att tjejen, en vanlig tjejbloggare, är med i Livets ord. Och precis som trafiken strömmar till saktar hon ner på takten och bloggar mindre. Trist. Jag har åtminstone bokmärkt. Och för att få smaka på några av fördomarna kring trosförsamlingar och livets ord: kolla bloggkommentatorerna http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2011/09/10/livets-ord/

 33. YouTube Introduces Video Editing Feature
 34. – ÄNTLIGEN kan man redigera lite i de uppladdade youtubeklippen. Du vet, när man råkat filma med iphonen åt sidan och så plötsligt ligger hela klippet fel på Youtube. Nu kan man med ett enkelt klick – EFTER man har laddat upp – redigera så att klippet ligger rätt. Tillsammans med färgjustering och lite annat gött. Dock inte några klipp i filmen.

 35. Twitter Now Available in Five New Languages
 36. – Näst på tur att få Twitter är översatt är bland annat Sverige, avslöjar Twitter själva i dag. Det får väl ändå sägas vara lite förvånande, om nu rapporterna om det låga twitteranvändandet i Sverige stämmer (100 000 aktiva). Hursomhelst är det intressant hur sådana här översättningsprocesser fungerar i Sociala medier. Inte genom att nån konsultfirma hyrs in, utan att användare själva bidrar. Det crowdsourcas, helt enkelt på den här sajten: http://translate.twttr.com/welcome

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Jorre september 16, 2011, 09:11

  ”– Bra genomgång av flera mindre framgångsrika företag på sociala medier.”, blev lite fel va :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.