≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – April 4, 2011

Dagarna glider ur mina händer just nu. Allt händer på en gång. Men att döma av mina första dagar som frilans kommer jag inte att vara sysslolös. Från och med i dag har jag en ny stor kund som jag kommer att arbeta med under en tid framöver. Jag kan inte berätta mer just nu. Men det kommer blir väldigt, väldigt bra. Och kanske till och med förändra väldigt mycket.
Jag återkommer om saken. Under tiden, ta del av några länkar med kommentarer som jag lyckades samla ihop.  Hej.
 • Magnus mission – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 • – När jag jobbade på Dagen försökte jag pusha pappret till att göra en serie om kändisar och deras papparelationer. Det finns så många som berättar om hur de växt om i en kristen familj och sedan…”mognat”, lämnat, gått vidare. Jag tror jag hade förslag som Ola Salo och hans prästpappa och, som i den länkade artikeln, Magnus Betnér och hans predikantpappa. Jag har träffat Betnér någon gång i privat sammanhang där vi pratade lite om de här sakerna. Det är väldigt intressant och framförallt en väldigt viktig sak för kyrkan att fundera över. Läs gärna intervjun som tar upp lite om hur Magnus ser på kyrkan, sin barnatro och vad som fick honom att lämna och gå vidare.

 • Gmail Motion April Fools’ gag inevitably turned into reality using Kinect (video) — Engadget
 • – Hoppsan. Vi ropade visst Aprilapril för tidigt. För nu har Kinect-älskande nördkodare skapat exakt den funktionen Gmail försökte göra ett aprilskämt av! Man måste älska det.

 • Sånt man får på posten | UnderbaraClara
 • – Även Underbara clara skriver också om annonser. Som sagt: Något mullrar i bloggosfären.

 • Rolling Stone: Is Ricky Gervais bigger than God?
 • – Oj, effektfullt ateistuppslag från Rolling Stone!

 • Veckan som gick – Vecka 13
 • – Otroligt matigt veckobrev. Spara och läs! Heja @drspinn!

 • De vill ta över journalistförbundet
 • – Är inte det här tragiskt få? Två personer nominerade att ta över ordförandeskapet i Journalistförbundet. Vad är det som gör att vi är så otroligt ointresserade av det här? Eller snarare: Vad säger det om oss att vi journalister är så ointresserade av det här?
  Jag vet inget om någon av dem. Jo, jag har träffat Arne König träffade jag en gång på ett möte om Dawit. En Göra Greider med buskig mustasch. Vilket inte säger något om hans kompetens, men han är knappast sinnesbilden av en person som tänker nytt kring upphovsrätt, licenser och var journalistiken tar vägen i framtiden. Men vet, han är kanske briljant i sådana frågor.

 • war is killing .ly – important update from letterly
 • – Nu börjar kriget i Libyen på riktigt påverka internet. .ly är Libyens toppdomän och en av världens mest populära sådana. Miljontals förkortar sina urlar med bit.ly, till exempel. Kan det här innebära att de står på tur? Det sätter onekligen en del saker i perspektiv, hur som helst.

 • Aftonbladet – först i framtiden!
 • – Jag vet inte vem som blåst vem här. Inte angående idén, den är fenomenal och varumärksmässigt smart (för båda). Men utförandet hos Dagens media! Vad hände? Jag kan inte tekniken här, men det verkar vara någon form av inramning som gör att man till exempel inte kan hitta länkar till artiklar man klickar in på. Man kan inte klicka på headern och Inte heller följa sajtens artiklar via något RSS-flöde, vilket man får säga vara ett minus för en sajt som ska locka medieintresserade.

  Och angående Aftonbladet: Har ni sett deras nya webbtv-sajt i dag? http://Aftonbladet.se/webbtv Gissningsvis gjord för att göra sig bättre i tex mobiler, med mindre Flash. En tillbakagång till en klassisk webbetta, med många små puffar. Men klippen saknar fortfarande description-namn, eller vad det heter, (vilket gör de omöjliga att fånga upp för google) och ännu kan man inte se klippen i Iphone från webbsidan. Gissar att det är barnsjukdomar.

 • Så byggde jag Biståndet.se
 • – Jonas är ett geni. Bara timmar efter att UD och Sida lagt ut all information om var svenskt bistånd går på nyupprättade Openaid.se gör Jonas det här. Heja!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Per Andersson april 5, 2011, 16:26

  Hej Emanuel! Du är ju en skärpt kille som skriver en del jag håller med om, annat har jag en absolut motsatt åsikt om, men så är ju livet. Det här med Betnér var inte så jätteintressant enligt min mening. Alltid dessa besvikna som tappat tron… kyrkans fel, det påstådda böghatet osv, men men olika infallsvinklar finns givetvis. Själv tycker jag att dokumentären om den genomsmarte Eddie Meduza var gripande. Onekligen sökt av Gud, har du inte sett den gör det; Eleganten från vidderna! Någon som är på väg till Gud istället för från! Blessings över dig!

  • Emanuel Karlsten april 5, 2011, 18:02

   Ja, då är det väl min tur att hålla med dig istället. Jag tror iofs inte att vi står så långt från varandra i den här frågan. Även om jag tycker det är viktigt att tag i vilken bild kyrkan förmedlar av sig själv (vilket är en stor del av varför ingen vill vara på dess lag) så är det desto mer intressant att följa hur folk faktiskt söker sig kvar. Som Eddie Meduza. Sa han inte nåt i stil med ”Jag kan inte slita mig från den där jävla Jesus”? Tycker jag var rätt kul.

 • Per Andersson april 5, 2011, 19:58

  nej det kanske vi inte gör. Frågan är ju vilka röster från den kristna hopen som hörs mest och frågan är vad de säger? Beträffande Eddie tror jag att Jesus kärleksjagade honom likt Saulus blev jagad på väg mot Damaskus.

  • Emanuel Karlsten april 5, 2011, 22:52

   Vilka tycker du hörs mest?

   • Per Andersson april 6, 2011, 11:09

    inte några om jag kollar med mina vänner som inte är kristna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.