≡ Menu

Hittat, länkat och kommenterat – May 29, 2011

 1. Juholts fataliteter – Per T Ohlsson – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 2. – Det här är såklart läsvärt om S nye partiledare. För visst beter han sig som Fleksnes, och visst verkar han märkligt oberäknelig. Men samtidigt känner alla igen sig i någon del av honom. Det misslyckade, men ambitiösa. Det fryntliga, men vemodiga. Juholt har drag som så många kan känna igen sig i. Och att blotta sina svagheter, som Juholt gör vare sig han vill eller inte, är en statsminister jag ser tusen gånger hellre framför någon som…kungen.
  Läs också Hagens intervju i Expressen: http://www.expressen.se/nyheter/1.2444517/jag-fick-800-svar-pa-min-annons

 3. ”Jag är bra – och råkar vara kvinna” | Wendela | Aftonbladet
 4. – Jag är så sjukt imponerad över @karinadelskold och hennes karriär! Det här citatet är en direkt klassiker: – Om jag är dålig i tv en gång så har jag säkert fått 20 tjejer att börja med standup, helt enkelt för att de tänker att de är bättre än mig. Den tjänsten kan jag ju göra kvinnokampen.

 5. En bild säger mer
 6. – Det här är ju faktiskt rätt roligt. Att kungen och Silva samma dag som det stormade som hårdast kring Lettström-affären fick måla självporträtt. Vilken tajming!

 7. Protester planeras i Eritrea imorgon
 8. – Det rör sig i Dawitland, Eritrea!

 9. Facebooks just nu hetaste kattklipp
 10. – Har ni facebookplågats av kattklippet än?

 11. God morgon Almedalen – Vakna med Brit och Jocke
 12. – Jag har fått frågan om att vara med första dagen, på söndag. För att prata @skolgranskning. Det blir bra. Det var en febril aktivitet den första veckan från båda programledarna, @britstaktston och @jocke, med stark kritik. Men när granskningen sedan tog till sig av delar av kritiken har det varit tyst. Ser fram emot att prata mer om det där – vad jag lärt mig och hur en granskning görs med (men ändå med integritetsdistans till) läsare och intressegrupper.
  Förresten! Jag är med i Almedalen från söndag till åtminstone onsdag och är öppen för fler uppdrag! Hör av dig om du vill ha hjälp, paneldeltagare eller roliga bjudningar.

 13. Mys i Minc-kiosken
 14. – @popedevelop Var läser jag mer om hur den här kiosken fungerar? Precis en sådan har jag pratat flera gånger om i olika kampanjer. Ett kort videoklipp och sedan skickas det ut. Minns att jag en gång föreläste för Nobelmuseet (eller var det moderna museet?) och föreslog att de borde ha en sådan här. För när man är på, tex, museum vill man skryta om saken. Säga att man varit där. Lysande koncept. Och säkert väldigt enkelt.

 15. Skrattattacken i Nyhetsmorgon – Pang och Muller
 16. – Ni har sett? Roligt med Steffo och Östergren (ja, se där genuswatchers, där skrev jag förnamn på mannen och efternamn på kvinnan!)

 17. Lilla Kissie
 18. – Kissiedebatten går vidare när hon, enligt flera medier(!), föll ihop på drottninggatan i skakningar. Själv påstår hon att det inte har med ätstörningar att göra. Blondinbella skriver om att ”hur kan ingen göra något” och på min förra bloggpost om Kissie går debattens vågor höga om vem som mår bättre av att jag sitter och säger saker om en 20-årings kropp. https://emanuelkarlsten.se/05/kissie-far-mig-kanna-total-maktloshet/
  Men mitt blogginlägg skriver jag inte till Kissie utan till oss andra. Vi som läser, vi som finns som bloggkollegor. Har vi något ansvar? Ska vi mest vara tysta och hoppas på det bästa? Är det verkligen helt sant att bara Kissie kan hjälpa Kissie – och vi andra får hålla tummarna?

 19. Vi bara tittar på
 20. – Äh, slänger in en egen länk till Blondinbellas postning om Kissie-ämnet också.

 21. 24 Hour Business Camp strikes back!
 22. – Hey, kul! 24hbc är tillbaka! Har alltid varit där, men aldrig deltagit. Vore roligt att skapa något i år! Kanske en nyhetssajt? Vad säger ni @bolstad, @tdhse och @windyjonas? Ska vi ta konceptet vi gjorde med @skolgranskning ett steg vidare? Göra konceptsajt för hur nyheter ska presenteras och göras 2011? Ska fila vidare på idén.

 23. Karin Sörbring: Publiken betyder jättemycket – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 24. – Men hallå, Expressen. RADIO från Stockholm maraton? Really? 2011? Ni sitter ju på bambuserabonnemang och Karin på en Iphone som gör att ni skulle kunna få bild OCH ljud (iphoneheadset!) lika enkelt – OCH direkt! Vad hände?

 25. Choose Opera – Oprah Winfrey: We will miss you
 26. – Oprah har gjort sitt sista program och under tiden ni letar fram nån laglig väg att försöka se programmet (jag vet att ni vill) kan ni läsa den här bloggposten från webbläsaren Opera. Som under åren fått flera mejl som egentligen skulle gå till Winfrey. Vem hade anat att de norska webbläsarbyggarna var så roliga?

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Alma Mater maj 30, 2011, 11:44

  Bar älskar din kommentar om Juholt och kungen-så bra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.