≡ Menu

Jag har röstat

Tidigare år har jag alltid bloggat om euforin kring röstandet. Någon sådan kändes inte i år. Snarare en uppgivenhet. Jag kan inte rösta borgerligt, men kan inte med en regering med Sahlin som statsminister, Bodström som justitieminister och himla Östros som finansminister! Det måste vara den sämsta uppställningen någonsin.

Så det blev smärtsamt i år. Men viktigt att rösta något, så klart. En blank röst trycker inte ut SD från riksdagen.

Apropå smärtsamt skrev jag en krönika om den värdelösa digitala valrörelsen i Expressen. Och hela ingressen var en homage till mitt kyrkoarv. Det tyckte jag var kul (även om jag ville byta ut ”nycklar” mot ”smörjelse”. Men insåg att den kanske blev FÖR kristennördigt):

Obamas valseger frälstes av internet och sociala medier. Den goda nyheten spred sig över hela världen. Kampanjledare helgonförklarades, valarbetare upphöjdes och svenska politiker vallfärdade till Washington för att få med sig nycklar hem till Sverige.
Allt var som upplagt för svensk, digital valväckelse.
Istället blev det en plågsam skärseld av dåliga försök.

Läs resten här

I dag ska jag för övrigt ha koll på allt vad väljarna rapporterar på nätet. Pendlar mellan sossarnas och moderaternas valvaka ikväll för att delta i Expressens livesända tv och göra även ett inhopp på Tidningsutgivarnas valvaka för att diskutera valrörelsen.

Tipsa mig om du ser något kul på nätet!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Elin september 20, 2010, 10:12

  Det är inget fel på borgarna! En sann kristen röstar borgerligt. Annars är man inte frälst. Närå. Det är inte så enkelt. Men borgarna är det uppenbart bästa, anledningen radar du ju upp så fint själv. Vi kan inte ha tomtar i regeringsställning.

 • Elin september 20, 2010, 10:12

  Det är inget fel på borgarna! En sann kristen röstar borgerligt. Annars är man inte frälst. Närå. Det är inte så enkelt. Men borgarna är det uppenbart bästa, anledningen radar du ju upp så fint själv. Vi kan inte ha tomtar i regeringsställning.

 • Ida september 20, 2010, 12:07

  Väntar med spänning på en kommentar om valresultatet.

  • Emanuel Karlsten september 24, 2010, 20:42

   Den kom på Tabloism istället. Men det kanske du såg. Här skriver jag bara det som jag inte direkt kan relatera till jobbet.

   • Ida september 26, 2010, 22:05

    Okej. Jag har inte läst det på Tabloism. Jag har nämligen börjat få problem att komma in där. Jag ska kolla upp orsaken till det vid tillfälle. Jag verkar missa en del, ju.

    • Emanuel Karlsten september 27, 2010, 09:40

     Ja, vi har en del problem med bloggarna där. Vi tittar på det. Det behöver inte bara vara ditt fel.

 • Ida september 20, 2010, 12:07

  Väntar med spänning på en kommentar om valresultatet.

  • Emanuel Karlsten september 24, 2010, 20:42

   Den kom på Tabloism istället. Men det kanske du såg. Här skriver jag bara det som jag inte direkt kan relatera till jobbet.

   • Ida september 26, 2010, 22:05

    Okej. Jag har inte läst det på Tabloism. Jag har nämligen börjat få problem att komma in där. Jag ska kolla upp orsaken till det vid tillfälle. Jag verkar missa en del, ju.

    • Emanuel Karlsten september 27, 2010, 09:40

     Ja, vi har en del problem med bloggarna där. Vi tittar på det. Det behöver inte bara vara ditt fel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.