≡ Menu

Mot Göteborg

Sitter på tåget mot Göteborg. Första klass. Att man får gå upp klockan 06 spelar väldigt liten roll då. Som jag älskar Första klass. Jag känner mig alltid så speciellt, uppskattad liksom.

Det är JMG:s evenemangsklass som skapat vad som hittills verkar vara ett alldeles fantastiskt välordnat arrangemang. Jag har fått telefonsamtal, program och till och med en handskriven lapp! När fick man sist en handskriven lapp med allmän information?

Fint grepp.

Konferensen i övrigt är mest digital. Om kommunikation, sociala medier och hur man förstår.

Det där med att ”förstå”… Min största poäng vid sådana här sammanhang är att man aldrig kan lära sig vad sociala medier är genom kurs. I stället måste man testa, pröva sig fram.

Det är lite som att gå på kurs för att bli social. Vem skulle göra det? Du skulle sannolikt hellre gå på krogen, drejkurs eller börjar mer fokuserat prata med din omgivning. Men kurs?

Ibland försvårar vi vår relation till sociala medier. Vill göra det till så mycket framtid att vi helst hade sett att det var ett matrixschiffer som vi behövde 3d-glasögon för att förstå. Men att vara social i medier är inte särskilt olikt att vara sociala utanför medier. Utöver att jag når fler, och fler når mig.

Det är väl det vi ska prata om i dag. Och på så sätt är kurser långt ifrån värdelösa. För allra mest kan de väcka lust och nyfikenhet –  två av de viktigaste ingredienserna för att lyckas.

Det blir säkert massor av intressanta samtal.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.