≡ Menu

När börjar man vara rasist? När slutar man?

Det har nu gått snart tre veckor sedan Adam Tensta reste sig upp från Tv4 Nyhetsmorgons soffa i protest för att TV4 tidigare hade gett plats åt rasism. Tre veckor där debatten om händelsen varit överallt, analyserats åt alla håll och där det smutskastats, dödshotats och trakasserats från alla sidor.
Tre veckor är kanske också tillräcklig tid för att konstatera att alla blev förlorare.

Få händelser har så träffsäkert ramat in de spänningar finns i vår kultur nu – den mellan mellan landsbygd och storstad, nymedia mot gammelmedia och PK-kulturen mot glesbygdens skygglappar.

Allt började med att ytterligare en internetstjärna föddes; den personliga tränaren och 24-åriga Grumsbon Louise Andersson Bodin. 

Läs hela texten här: http://www.expressen.se/debatt/tv4-gjorde-alla-till-forlorare/

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
  • jaan vaart augusti 5, 2015, 09:51

    Du hänvisar till ”den tolerans som finns i storstaden”. Skeendet illustrerar väl att denna tolerans är tämligen selektiv och villkorad – sitter man inte inne med gällande koder är man körd.

  • Ingela augusti 6, 2015, 00:15

    Det är verkligen trist att den här människan använder sitt lantliga ursprung för att ursäkta sitt uttalande. Ju fler gånger hon försöker, desto uslare blir bortförklaringarna. Vi är många i det här landet som lever på små orter och i glesbygd, och att en människa som Louise Andersson Bodin blir nån slags mall för hur glesbygdsmänniskor är och tänker är sorgligt. Jag skulle gissa att det i Grums, i Lycksele och på en massa andra ställen är fördelningen mellan olika åsikter och sätt att tänka ungefär densamma som på större orter, det finns bara färre av varje sort. Att landsbygden skulle befolkas av en majoritet ohyfsade och obildade typer som pratar först och tänker sen är en missuppfattning som skrämmer mej. Att sätta likhetstecken mellan landsbygd och inskränkthet likaså. Gör inte frågan om rasism till nåt slags ”delat Sverige”-problem, för det är det inte. Vi är många små kommuner som tar emot procentuellt större antal flyktingar och gör det på ett bra sätt och utan större konflikter. Sverige är inte delat, men den här debatten späder på idén om ett delat land, stoppa det nu.

  • Ingela augusti 6, 2015, 00:23

    Att hon inte förtjänar att bli hotad och hatad på det sätt som nu sker är självklart. Likaså att TV 4 inte skött det hela på ett sätt som man borde.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.