≡ Menu

Om höstens storslagna planer och hemliga möten

Här ska ni få en metabloggpost. Jag skriver om Resumé som skriver om att jag twittrade om att jag har ett hemligt möte som inte var särskilt hemligt utan en drift med det hemliga hemlighetsmakeriet inför höstens hemliga uppstarter.

Vilket i sin tur fick mina (faktiskt!) hemliga uppdragsgivare att ringa upp och med andan i halsen undra vad som var på gång.

Ibland måste man älska mediebranschen, den ankdamm den är. Inte alls särskilt annorlunda från den kyrkvärld jag är uppväxt i, men mycket bredare genomslag. En konstig värld.

Jag besväras på riktigt av allt hemlighetsmakeri. Vill stå och ropa från hustaken så fort någon har ringt och föreslagit eller ens funderat på samarbete. Twittra och skrika ”XX HAR RINGT! JAG DÖR I HYBRIS”. Istället är det, hemliga mejl, sms, och möten där man lutar sig över bord och viskar. Vilket också är kul, men inte alls på det där fnittriga sättet.

Så jag gjorde i veckan en grej av det där. Inte minst i dag. Om hur jag var och fotograferades för en hemlig grej, gick på hemliga möten och viskade. Och Resumé upptäckte att jag avslöjade min geografiska position och – enligt en medielogik jag älskar – BUSTED!

Det är roligt. Framförallt väldigt piggt av Resumé! En klackspark om hetsen kring höstens hemliga uppstartsmöten.

Men vill ni veta om hösten? Sure. Låt oss prata om den i allra mest möjliga och löjliga ordalag:

Jag kommer att ha två fasta uppdrag under hösten. Dels fortsätter jag skriva krönikor i DN på tisdagar och sedan är det klart, så när som på signaturen, med en annan uppdragsgivare. Det är ett längre uppdrag och kommer att handla om att skriva och analyser. Allt detta kommer vara öppet att läsa och följa.

Närmast ligger också ett större kortare projekt som kommer sluka nästan all min tid i början av hösten. Det kommer bli storslaget, vackert och innovativt och du kommer att märka av det. Detta projektet offentliggörs på torsdag.

Hösten får därmed en hektisk start, men jag kommer ändå att spränga in olika föreläsnings-, utbildnings- och konsultuppdrag hos mediehus, företag och personer. För övrigt tvingades jag i dag till sist tacka nej till den talarinbjudan som kom från Indien. Det gick inte att hitta en flygbiljett som garanterat kunde ta mig till Sverige t/r under 48h – vilket var en förutsättning för att det skulle fungera för min andra uppdragsgivare under tiden. Istället ser det ut att bli en Indienresa för ett mediehus i oktober, som vill ha socialamedier-tränare. Knasig grej, men mest – JAG VILL GLÄDJESKRIKA OM DET FRÅN HUSTAKEN!

Den stora höstgrejen handlar dock om något helt annat och något som hela jag bubblar av och om. Ett privat initiativ utanför alla mediehus, utanför allt det etablerade. Dess perspektiv kommer att ruska om branschen.

Vi kallar det ”Den där nya grejen” och gruppen träffas nu med jämna mellanrum för att bygga upp, slipa och skapa det nya. Det är ambitiöst och så nytt i själen, grunden och idén att det gör lite ont av förväntan.

Med i gruppen finns de personer i Sverige jag tycker skulle vara allra mest spännande att jobba med. Några känner du, andra känner du inte. Men vad det resulterar i kommer säkert att påverka dig.

Ah, jag har lovat att inte skriva mer. Men jag dör av spänning.

10 oktober öppnar vi dörrarna. Inte med dunder och brak, utan med djup ödmjukhet över att vi vet att vi inte vet – och kommer göra världens bästa utifrån det.

Ok. Nog med hemlighetsmakeri. Vi hörs i veckan. Vi har ju massor av premiärer att se fram emot!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Gunnar L Årneby augusti 22, 2011, 13:34

  Och jag får ingen cred för att jag var först med geotagg-noteringen, hrmpf :)

 • Johan Forngren augusti 22, 2011, 13:40

  Reklambubblan slår imho alla världens dokusåpor. Gillade dock den här reflektionen skarpt.

  • Emanuel Karlsten augusti 22, 2011, 13:43

    Då har du inte varit i frikyrkobubblan. Vi har till och med en egen scen, med egna artister, som kan livnära sig på att turnéra bara på dessa scener.

   • Anonym augusti 22, 2011, 13:51

    Ungefär som countrymusik

 • Gustaf Björkman augusti 22, 2011, 13:59

  Är det inte så här apple gör hela tiden och lyckas skapa en stor hajp innan något finns. Bra jobbat Emanuel.

 • Helen Alfvegren augusti 22, 2011, 14:27

  Du är rolig du! 

  Synd på Indien1, håller tummarna för Indien2! Den där nya grejen kommer bli grym och jag hoppas att du livesänder i oktober när du skriker om den från din terass (för jag anar att det är de hustaken du menar). 

  Lägg upp den där andra bilden på din frilla också, den är för bra!

  • Emanuel Karlsten augusti 22, 2011, 14:29

    No way! Inga fula frillobilder på bloggen. De är förbehållna twitter. Och Resumé, obviously.

   • Helen Alfvegren augusti 22, 2011, 14:41

    Det är stor skillnad på ful (mår dåligt av att se sig själv i en viss frisyr) och rolig (låter andra skratta år hur man ser ut i håret). Såatte…

    • Emanuel Karlsten augusti 22, 2011, 15:03

     Jag antecknar detta i min självaktningsbok. Viktiga insikter.

 • Therese Reuterswärd augusti 23, 2011, 21:53

  Du lever livet vi andra drömmer om att leva, och nåde dig om du punkterar Bubblan och avslöjar att du också betalar räkningar, stavar fel och får restskatt :) Hoppas du får en fantastisk höst, jag kommer att hänga på låset den 1 oktober!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.