≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – August 21, 2011

 1. Light for Utøya
 2. – Vilken fantastisk sak! Ett gäng webbdesigners har gått ihop för att skapa en sajt, ”ljus för Utøya”. Varje gång någon twittrar #Utöya tänds ett ljus på en googlemap. Dessutom har man kopplat in en bambuserkamera som fimar en glödlampa som lyser till varje gång någon twittrar #utöya. Fantastiskt!

 3. No 3. by Samuel Ljungblahd on Spotify
 4. – ÄNTLIGEN är Samuel Ljungblahds senaste skiva ute på Spotify. Det här är egentligen rätt udda. Samuel och jag har båda bakgrund i Frälsningsarmén och känner varandra, vilket i vanliga fall gör att man är särskilt intresserad av att lyssna. Vilket jag såklart gjort, men jag har inte köpt. Och inte ens om jag hade gjort det hade jag lyssnat. För det är på platsbit. Det spelar ingen roll om det finns på itunes – mitt lyssnande sker uteslutande på Spotify i dag. Där det finns med mig var jag än går. Det som inte finns på Spotify finns inte i verkligheten. Därför blir det här som en ny skiva för mig nu, även om jag hört flera av låtarna tidigare. Jag var, precis som många av er, på konserten där Ljungblahd golvade Kirk Franklin: http://www.dagen.se/blogg/emanuel/2009/11/mandagsyoutube-samuel-ljungblahd

 5. Björk Mirjamsdotter: Internet blev min tillflyktsort och hjälte – Krönikörer – Expressen.se
 6. – Sjukt glad över att den här krönikan får ett andra liv i dagarna! Det är i samband med att Nyhetsmorgon pratar mobbing och @agaton är sociala medier-redaktör som den dykt upp till ytan igen. Den skapades efter att @Expressen en vecka initierade en debatt om näthat, efter att @Marcusbirro hoppat av Twitter då han känt sig avhatad. Jag erkänner gärna att jag var både trött och irriterad på att näthatdebatten skulle slentrianföras ett varv till. Men under veckan lyckades vi få det nyanserat. Inte bara genom att vi hittade en unik vinkel – en legendarisk Flashbackhatare som trädde fram och berättade ”därför hatar jag på nätet”, utan också för att vi lyfte fram nätkärleken på ett bra sätt. Som en motvikt, inte en ursäkt, för näthat och mobbing. Men allra bäst i den serien blev ändå Björk Mirjamsdotters krönika. Björk MÅSTE få skriva regelbundet på en större plattform snart.

 7. Här är Googles nya sociala bildtjänst
 8. – Photovine, Googles nya fototjänst – en slags variant på Instagram, antar jag – är släppt. Men bara för iPhone, vilket får anses väldigt märkligt för skaparen av Android?

 9. Bosse Halén: den farbror som internet behöver
 10. – @kwasbeb berättar om livsnjutaren Bosse. Älskar att sånt här finns. Och att någon lyckas hitta och föra det till ljuset. Vardagsriddare.

 11. Kära hjärndöda bloggläsare
 12. – Underbaraclara läxar upp kritiker av kommentarsfältet. Och hur särskilt kvinnliga kommentatorer fördummas: ”när män hajpar något så är det för att det är bra. När kvinnor gör samma är det för att de inte vet bättre. ”

 13. Hur musikindustrin har ändrats på 30 år – på 30 sekunder.
 14. – Snygg graf över hur konsumationsmönstret har ändrats genom åren. Vi har alltid bytt sätt vi lyssnat på musik, är kontentan.

 15. Ny trailer för An Idiot Abroad 2: The Bucket List
 16. – Åh, fantastiska An idiot abroad kommer tillbaka! Minns ni programmet? Bloggade om det här: https://emanuelkarlsten.se/02/tva-tips-du-inte-far-missa-pa-svt-play-just-nu/ Och varför Karl Pinktinkton är med igen – är svårt att förstå. Oh well. Rapporterar om saken gör Sveriges mest nördia och initierade tv-blogg. Check it out!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.