≡ Menu

Om varför du ska stänga av telefonen

Dagens krönika handlar om telefoner. Denna vidriga uppmärksamhetskrävande sak. Jag skriver om min avsky för hur den stör så stora delar av vardagen.

Spring in och läs och upprörs du också!

Uppdaterat:
Massor av roliga mejl om krönikan. Som länken till den här märkliga sidan. Eller till telefonmanualen från 30-talet med den fantastiska instruktionen: ”Kom för övrigt ihåg, att en telefonering alltid åsamkar mottagaren större besvär än ett skriftligt meddelande. ” Det gäller fortfarande!

En Lars skriver också: ”Ta upp det här med fast tfner oxå. Vi var tvungna att stänga  ner vår fast telia linje per 1 maj.
Bara försäljare nästan och tiggareier och folk som samler in statiatik. Olidligt på kvällar och helger när man vill ha lugn o ro efter en lång arbetsdag eller vecka. Man vet ju inte om det händelsevis är ngn anhörig och släpar sig ur soffan till tfn för att få ett tilltal från en putslustig säljare el dyl.
Gör lite research på detta. Det där med nix register funkar inte heller
Idioterna ringer i alla fall. Kan vi få en fredad zon!?”

 

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Jakob Ihfongård maj 3, 2011, 09:09

  Jag försökte säga upp min fasta telefon för några år sedan, men det hade blivit dyrare bredband då (jag kör ADSL). Så nu har jag stängt av ringsignalen i stället, jag vet att ingen jag känner ringer på den i alla fall.

  • Emanuel Karlsten maj 3, 2011, 09:20

   Sant. Och gör någon det och inte kommer fram så fortsätter de ändå bara
   genom att ringa till mobiltelefonen.

 • Daniela Ferm maj 3, 2011, 13:25

  Tack, grym krönika och ett mycket bra blogginlägg. Hoppas att fler kan få lite förståelse för att man inte kan/vill/behöver svara i telefon 24/7 när det finns gott om alternativ – tex msn, mail och sms som stör betydligt mindre än dessa ständigt ringande telefoner. Till och med min mor börjar äntligen lära sig att det inte är lönt att ringa jämt eftersom jag ändå inte svarar utan hellre ringer upp när jag har tid. Tänkte även på denna klassiker när jag läste din krönika: http://telefon.istheshit.net ;)

 • HeMo/MEsserschmitt maj 3, 2011, 17:49

  Min målsättning är att vara så otrevlig mot telefonförsäljare att jag hamnar på deras NIX-lista; svartlistade kunder. Med tanke på att nästan ingen telefonförsäljare alls ringer hem till mig, kan jag ha lyckats

 • Anonym maj 3, 2011, 21:28

  Det andra alternativet är när telefonförsäljare m fl ringer är att man själv tar över samtalet, frågar hur vädret är, om den som ringer upp har hund, om han/hon varit i Thailand, vad man tjänar på det här jobbet att ringa runt o s v. Jag har faktiskt varit med om att den som ringde upp också bröt samtalet. Utan ett ord.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.