≡ Menu

Maggio och Linnros – Slaget om uppbrottslåtarna

Jag älskar musik, men jag är fullkomligt textdöv. Man kan kalla det ett handikapp. Jag hör melodislingor, harmonier, förstår dem till och med ganska bra. Men texter hör jag inte. Inte ens när jag försöker. Enda gångerna jag reagerar är när det inte rimmar, när rytmen så att säga bryts.

Så när någon berättade att Oskar Linnros och Veronica Maggios uppbrott offentliggjordes med ”Från och med du”var det en total överraskning – trots att det var en av mina favoritlåtar från förra sommaren. Jag hade inte ens tänkt på att låten handlade om en relation.

Ännu värre – eller bättre? – blev det när jag häromdagen förstod att Maggio nu svarat Linnros med en egen breakup-låt. Jag som helt nyförälskat suttit med Maggios album på repeat hade inte hört ett enda ord av låttexterna. Istället har jag suttit som i trans och njutit av toner, känslor och melodier. På samma sätt som jag gjort med Linnros album.

Men så lyssnar jag närmare på titelspåren på Linnros och och Maggios album. Börjar långsamt koppla ihop. Linnros berättar i ”Från och med du” om hur han står utanför Maggios port och sörjer, tillsynes utkastad, att Maggio gjort slut. Maggio berättar i sitt titelspår hur ”du kan gråta mitt på gatan, men jag glömmer aldrig bort vad du gjort”.

Och jag tycker det är så fantastiskt intrikat. Jag spelar upp dem om och om igen. Sätter ihop en egen spellista, kallar den ”Slaget om upprottslåtarna” och analyserar varje textrad. Fantiserar upp scenarior om vad som egentligen hände. Hur Linnros låt är förlåtande, ursäktande, sökande. En krossad dröm om den framtida relationen. Och hur Maggios låt är full av ilska och avståndstagande. Hur hon liksom äcklas av den eventuella attraktionen och bränslesätter istället sitt avståndstagande med att påminna om vad som hänt – det vidriga han gjort. En otrohetsaffär? Ett svek för mycket? En hemlighet som kom fram?

Sådär håller jag på. Jag kan inte hjälpa det och jag älskar det. Och ursäktar mig med att de var de själva som lät deras uppbrott bli en angelägenhet för hela Sverige.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • nina juni 8, 2011, 10:34

  Jag kopplar uppbrottet mycket till låten ”alla mina låtar”. Texten börjar på detta vis

   ”Hörde på vägen in till stanFast ingen fatta, fatta jagEn Woody Allen-tragediDär du är krossad och jag går friDu är krossad och jag går fri”Det handlar om digDet handlar om migI Oskars låt Från och med du sjunger han ”en tredjedel av den jag var går hem, en är krossad en är din” Jag tror det går att koppla många av hennes uppbrottslåtar på det nya albumet till Oskar.. 

  • Emanuel Karlsten juni 8, 2011, 10:57

    Bra spaning! Hon säger, i intervjun jag länkar till tror jag, att flera låtar stämmer in på flera relationer. Så det är nog sant!

 • Lisa september 18, 2011, 19:30

  Och hur Maggio ”erkänner” sin otrohetsaffär mot Oskar med låten Snälla bli min? Helt sanslöst bra skiva den där Satan i Gatan, alla som någon gång haft ett jobbigt break up relaterar utan svårigheter till den!

 • Amanda december 3, 2011, 22:07

  Har även hört att Linnros skrivit Timbuktus ”Resten av ditt liv” som är väldigt hatisk mot Maggio om det nu är riktat mot henne. 

  • Emanuel Karlsten december 4, 2011, 17:54

   Jag tror att det är Linnros som producerat, Timbuktu har skrivit texten själv.

 • Viktoria november 2, 2012, 11:36

   Jag tror jag har läst någonstans att Linnros var otrogen mot Maggio.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.