≡ Menu

Reflektioner en uppsägningsdag

En märklig dag. Så klart. Många fantastiska reaktioner. Översvallande stundtals. Min favorit hittills: ”Jättekul, men går du till Aftonhoran så kommer jag att pissa på dig”.

Funderar också mycket på mina egna känslor kring att sluta. På vad jag skulle dela om det och varför. Just nu kan jag inte se vad gott skulle komma av det?

Vad som kommer att hända härnäst är fortfarande inte officiellt. Inte ens mina kollegor på Dagen får veta. Och kör ungefär samma knep att försöka få reda på det som Medievärlden i den här 2 000 tecken långa texten av goddag yxskaft-svar.

emResumé har också skrivit. De har hittat en bild som jag desperat försöker minnas var den kommer från. Och ser det inte ut som att de har photoshopat den? Sådär len hud har ingen.

PappersDagen gjorde också en kortare text om att jag slutat. Jag kände mig tveksam att publicera den på webben (hur avgör man om nyheten om en själv har något värde?), men gjorde det till slut. Det hade ju sett fånigt ut om pappret skrev och inte webb. I slutänden ändrade sig dock papperstidningen, så webben blev ensam med narcissistpubliceringen.

Det har också spekulerats i om det finns något särskilt som har föranlett att jag sagt upp mig. Så är det inte. Jag har ingen konflikt med någon på tidningen och ingen har gjort mig ont.

Men jag önskade dock mer utrymme. Framförallt ville jag testa på ett större företag vars ledning jag kände förtroende för. Det tror jag att jag har hittat. Och det ser jag fram emot att berätta mer om.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Mattias Agnesund december 18, 2009, 00:02

  Sorry om jag spekulerade för mycket, men jag tyckte dina blogginlägg i frågan andades att du kände dig aningen ofri på Dagen. Och du har ju som du själv skriver ”tonat ner”, och då undrar man lite varför. Men bilden klarnade när jag förstod att bakgrunden var att du fått jobberbjudande, vilket inte riktigt framgick av de första blogginläggen.

 • Mattias Agnesund december 18, 2009, 01:02

  Sorry om jag spekulerade för mycket, men jag tyckte dina blogginlägg i frågan andades att du kände dig aningen ofri på Dagen. Och du har ju som du själv skriver ”tonat ner”, och då undrar man lite varför. Men bilden klarnade när jag förstod att bakgrunden var att du fått jobberbjudande, vilket inte riktigt framgick av de första blogginläggen.

 • Peter december 18, 2009, 06:11

  Så Brunegård har värvat dig till Stampen, då har du fått rejält i lönelyft kan man ana!! Lycka till var det nu än är som du går till!

  Dagen behöver ungt blod, Jaktlung gör ett bra jobb. Lite mer grävande vore att önska på Dagen, mycket unket som behöver fram i ljuset, vågar fru Sandlund släppa fram grävarna, undrar ibland!

 • Tea december 18, 2009, 08:56

  Är du säker på att de inte fotat Madame Tussaud-versionen av dig i stället? Du ser alldeles vaxtillverkad ut..

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 09:12

   Ah, självklart! Den där dockan i London som de gjorde för någon månad sedan. Så den är uppe nu?

 • Aa december 18, 2009, 11:12

  Kollade just CV-sidan: borde du inte ha med Almedalen bland utmärkelserna?

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 12:26

   Ja, det kanske jag borde? Tänker att det är ett pris som inte har lika tydlig koppling till mig?

 • Peter december 18, 2009, 07:11

  Så Brunegård har värvat dig till Stampen, då har du fått rejält i lönelyft kan man ana!! Lycka till var det nu än är som du går till!

  Dagen behöver ungt blod, Jaktlung gör ett bra jobb. Lite mer grävande vore att önska på Dagen, mycket unket som behöver fram i ljuset, vågar fru Sandlund släppa fram grävarna, undrar ibland!

 • Tea december 18, 2009, 09:56

  Är du säker på att de inte fotat Madame Tussaud-versionen av dig i stället? Du ser alldeles vaxtillverkad ut..

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 10:12

   Ah, självklart! Den där dockan i London som de gjorde för någon månad sedan. Så den är uppe nu?

 • Aa december 18, 2009, 12:12

  Kollade just CV-sidan: borde du inte ha med Almedalen bland utmärkelserna?

  • Emanuel Karlsten december 18, 2009, 13:26

   Ja, det kanske jag borde? Tänker att det är ett pris som inte har lika tydlig koppling till mig?

 • Andreas Holmberg december 19, 2009, 20:29

  Undrar just om du kommer att få blogga lika fritt på Sexpressen? Om Gud, livet och det? Annars har du ju alltid chansen här ;o)

  • Emanuel Karlsten december 19, 2009, 20:49

   Jag vet inte om det handlar om ”får” lika mycket som ”ska”. Om jag driver en expressenblogg kommer den sannolikt fokusera på sociala medier. Då blir det ganska onaturligt att plötsligt börja debattera kyrka och samhälle.
   Men jag har väldigt mycket att säga i den saken. Därför startade jag den här bloggen.

 • andreasholmberg december 19, 2009, 21:29

  Undrar just om du kommer att få blogga lika fritt på Sexpressen? Om Gud, livet och det? Annars har du ju alltid chansen här ;o)

  • Emanuel Karlsten december 19, 2009, 21:49

   Jag vet inte om det handlar om ”får” lika mycket som ”ska”. Om jag driver en expressenblogg kommer den sannolikt fokusera på sociala medier. Då blir det ganska onaturligt att plötsligt börja debattera kyrka och samhälle.
   Men jag har väldigt mycket att säga i den saken. Därför startade jag den här bloggen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.