≡ Menu

Dag4 #bostadsökes

Fjärde dagen på min bostadsjakt i dag. Igår, eller om det var i måndags, registrerade jag mig på Fixakontraktet.se efter att flera berättat fantastiska framgångshistorier om hur de fått förstahandskontrakt. Men framförallt för att den löste den problemet som jag efterlyste i måndags.

Många fastighetsägare har ingen intern kö utan lägger helt sonika ut sina objekt på deras sajter och tillämpar ”först till kvarn”. Fixa bostad spindlar därför alla dessa fastighetsägare och meddelar sina medlemmar via mejl eller sms på sekunden när ett nytt objekt är utlagt. Därefter är det upp till mig att vara sekundsnabb med att surfa in på respektive sajt och intresseanmäla mig. De första som intresseanmäler får kolla på lägenheten och får chans till dem.

Och det verkar fungera rätt bra. Igår fick jag till exempel tips om ett förstahandskontrakt på söder. Som jag förvisso var tvungen att vara student för att få. Men ändå! Efter en dag tycker jag det ändå det känns hoppfullt.

I övrigt är det flera som har hört av sig till mig för att både erbjuda korttidsandrahand och fråga om jag har hört om andrahandslägenheter. Har redan förmedlat två kontakter. Borde börja ta betalt.

Att göra:
# Fixa något kontaktformulär som gör det enklare att höra av sig med tips.
# Börja ringa hyresvärdar som inte har hemsidor.

Har du fler tips, hör av dig i kommentarerna, på twitter via @emanuelkarlsten eller mejla emanuelkarlsten@gmail.com

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.