≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – June 27, 2011

 1. Perth by Bon Iver on Spotify
 2. – Och DÄR kom Bon Ivers nya! Åh, så snuskigt bra! Åh, så skönt att jag kan ha den i mobilen! (och on a more töntig note: Beyonces nya är inte så tokig heller: http://open.spotify.com/album/7cvVgT5RXbcUo9Qw4nq31D )

 3. Underbara Clara sommarpratar
 4. – I dag klockan 13 pratar Underbara clara! Hinner inte lyssna live, men ska lyssna så snart tillfälle ges.

 5. Studio Total and Hervis World Cup in pillowfighting
 6. – Kolla på dokumentationen här! Reuters, AP, Daily mail – SNL – allt! Studio total skulle göra ett österrikessportföretag mer innovativt – kom på sporten kuddkrig, lanserade ett VM och med små, små frön lyckades få en hel värld att skriva om den nya obefintliga sporten. Helt sjukt imponerande! Läs hela storyn i dokumentationen.

 7. A Look at South Korea’s Virtual Supermarkets | Foodbeast
 8. – Välkommen på en smygtitt in i framtiden. Även om vi inte kommer att använda ”tagga” (ni minns Aftonbladets drive, när man i papperstidningen försökte para ihop det digitala med konstiga fyrkanter man skulle hålla telefonen över?) så är det såklart på ett liknande sätt det kommer fungera. Att vi digitalt beställer vad som kommer till oss. Via telefonen.

 9. Absolute Banana: Politiskt Inkorrekt busted by fate
 10. – Här är bloggen som gjorde det enkla arbetet att kolla upp vem som står bakom bankgironumret för det outtalade SD-organet Politiskt inkorrekt. Men det är bara i Aftonbladet som bloggen får cred. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13231575.ab I Expo får de inte ens ett omnämnande.

 11. Got Twitter? What’s Your Influence Score – NYTimes.com
 12. Jag kallade Klout för ett ”klassamhälle”. I New york times beskrivs det nu som ett ”kastsamhälle”. ”More broadly, Mr. Schaefer of Schaefer Marketing and others are concerned that we are moving closer to creating “social media caste systems,” where people with high scores get preferential treatment by retailers, prospective employers, even prospective dates. ”

 13. BBC News – Icann increases web domain suffixes
 14. http://jagheter.emanuelkarlsten Det är en möjlig domän om ett år. ICANN, som beslutar om vilka toppdomäner (.com, .net, .se osv) som ska finnas har beslutat att låta vem som helst söka efter att skapa en egen toppdomän. Stockholm kan alltså få .stockholm, tex. Men för att söka – bara söka! – måste du betala 1,5 miljoner kronor. Då vet du inte om du får toppdomänen. I nätvärlden är det här en gigantisk. Vad betyder det för sökmotorbranschen? Vad betyder det för nätets ägarstruktur? Ingen vet. Och alla är lika förvirrade av det.

 15. HuffPo Surpasses New York Times in Monthly U.S. Unique Visitors [CHART]
 16. – Milstolpe! Bloggen som gick förbi stora tidningen. Snart måste vi kunna se ett ordentligt Huffpo i Sverige!

 17. Läsarfråga: Har Björkman aldrig delat ut fem getingar?
 18. – Haha! Det här är ju fantastiskt! Anders Björkman – Sveriges i särklass bäste tv-recensent – har aldrig satt fem getingar i betyg! Och som jag älskar honom för det! Sverige strösslar för mycket med högstabetygen.

 19. Kevin, ditt ex vill säga dig något « skyltat.se
 20. – Skyltat testar att sponsra sin verksamhet med att lägga in textlänkar i brödtexten. Det är från kasinoverksamhet online och det cirkulerar en hel del sådana massmejl från seo-folk som villa ha in länkar från högrankade sajter. Bra? Tja, jag tycker det är lite win-win just här. Det är såklart en väldigt märklig reklamposition i sammanhanget, men en enkel peng för @skyltat och knappast något förlorat förtroende.

 21. Endast tre av fjorton talare på stora scenen på Nyhem är kvinnor
 22. – Goddag yxskaft på den kvinnliga pastor som svarar i artikeln. Men bra @dagen att lyfta frågan! Fortsätt och fortsätt och fortsätt. Det är först om många år som vi kommer att förstå hur viktig jämställdhet på talarstolarna var under den här tiden.

 23. Wikipedias gränslösa dumheter
 24. – Det intressanta här är inte @andreasekstrom’s krångliga inställning till Wikipedia, utan erkännandet i kommentarsfältet. Där en person förklarar, småskryter, med varför han valde att posta felaktig information om Hasse Alfredsson på Wikipedia.

 25. Gunman Updates Facebook During Standoff
 26. – Så, det här kanske är veckans sjukaste nyhet. Snubbe tar gisslan i nåt råndrama – och börjar facebooka om saken medan polisen står utanför. Och fota sig själv och gisslan. oookeej.

 27. En webbredaktörs vardag
 28. – Fantastiskt kul att läsa från @jorgenbroms, webbredaktör på @ekuriren, dag på tidningen. Detaljerat, minst sagt! Det som är mest talande är allra mest hur mycket tid kommentarsläsandet tar. Det är såklart bra att det sköts av någon redaktionell, men det känns som att så mycket onödig tid går åt till det! Vi måste hitta bättre sätt här. Disqus like-system har tagit det långt, men vi behöver hitta nya och bättre. Låta tekniken jobba för oss, istället för tvärtom. Vi blir så ofta analoga slavar under det som borde hjälpa oss framåt.

 29. New York Times briljanta korsord från 1996
 30. – Helt fantastiskt smart! Och kul! Valdag och vem som helst av de två kandidaterna kan vinna – så korsordsmakaren gör ett korsord där båda namnen passar in som vinnare!

 31. Kenza på tv
 32. – Sätt på todo-listan. Se Kenzas besök på Nyhetsmorgon i söndags. Sveriges största makthavare för unga tjejer. Mest intressant är teasern från Bloggkommentatorerna om att hon aldrig raggar annonsörer, utan att det är tvärtom. Jag vill veta mer!

 33. Dagliga länkar från 2011-06-26
 34. – Gillar du sådana här småblänkare? @nikkelin har precis börjat. Och det brukar vara läsvärt!

 35. Alternativ midsommar
 36. – Men å så bra @damonrasti är! Smart grej! Lätt på nästa år.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: