≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – September 26, 2011

 1. Resumé: Tidningen Vi: Reinfeldt avgår
 2. – Tidningen Vi påstår att Reinfeldt ska avgå senast 2014 – och ersättas av Borg. Hur de motiverar sitt publiceringsbeslut – och att ingen annan nappat? ”Det är alltid intressant att starta en diskussion.”
  Tappar de plötsligt inte all typ av cred där?

 3. UD plockar bort oss kurder efter turkiska påtryckningar – Artikel av Gulan Avci – Newsmill
 4. – Att detta inte blev större? Why?

 5. Bemanningsföretagens reklamkampanj sågas på Facebook | SvD
 6. – Det stora misstaget är att gå in i sociala medier och förvänta sig att tas emot med öppna armar. Kommer du in på en fest med samma attityd kommer du att få räkna med att möta alla fördomar och att folk kan vända sig mot dig. Precis så hände med det här bemanningsföretaget – folk kaskadspydde över allt som kallas bemanning och lägre löner.

 7. Guide till en säkrare och snabbare WordPress-sida | FS Data Blogg
 8. – Flera sajter testar nu att implementera WordPress för sina redaktionella bloggar. Några sajter, som VK.se, testar att flytta hela tidningens publiceringsplattform till WordPress. Många pratar också om att det är osäkert. Då kan det vara bra att ta en titt här.

 9. Spotify. The soundtrack to your social life. – YouTube
 10. – Älskar Spotifys reklamfilm för nya Facebookappen!

 11. Blocket siktar in sig på platsmarknaden | Medievärlden
 12. – Blocket tog radannonserna, nu ska de också ta över platsannonserna. Varför de kommer att lyckas? För att tidningarna – igen – varit för långsamma att söka sig ut på nätet.

 13. Feedback till Svt! | Wikegårds videoblogg
 14. – Hockeyexperten Wikegård råkade kritisera hans förre arbetsgivare SVT under ett föredrag. Kritiken nådde Aftonbladet som ringde upp för att göra en artikel, varpå Wikegård föregår hela processen genom att göra en videoblogg med sin egen version om varför han inte gillade SVT och nu gått till TV4. Väldigt smart.

 15. Arkiv – Sändningar – Lyssningsarkiv – P4 Kalmar | Sveriges Radio
 16. – I fredags morse ringde P4 Kalmar och pratade Facebook. Det var kul! Här går det att lyssna, tror jag.

 17. emanuelkarlsten | skitch.com
 18. – Jag fick ett mejl i veckan. Sitter fortfarande och grubblar. Inte bara på hur han får miljoner, utan också hur han har 25 års erfarenhet. (tipstack Tobias)

 19. Google News Blog: Recognizing publishers’ standout content in Google News
 20. – Det här är inte helt lätt att fatta, men Google släpper en tagg som gör att tidningar kan tagga upp en artikel som scoop. Det gör att Google news kan filtrera ut nyheten som ”originalkälla” och ge den mer credd än de tidningar som senare skriver om den. Vilken effekt den faktiskt kan få är oklart. Men det borde vara enkelt för mediehus att kamma in den extra googletrafiken genom att lägga in en knapp i adminsystemet vid stora egna publiceringar som hjälper artikeln att stå ut.
  http://www.google.com/support/news_pub/bin/answer.py?answer=191283

 21. tio år idag « mymlan
 22. – Tack Sofia för att du skriver de här grejerna. Jag skäms så fantastiskt mycket över att jag inte gjort mer. Att så många idéer, så mycket engagemang fastnat i så mycket trams. Hur Dawit Isaak på så många nivåer blivit en symbolfråga mer än en människa som sitter fast i fängelse utan rättegång. Jag skäms.

 23. Introducing the Guardian's new Facebook app | Help | guardian.co.uk
 24. – The guardian presenterar sin facebook-app och förklarar också lite hur de se på nätet. I mina ögon är det här den tidning som bäst har lyckats anpassat sig till nätet. Så mycket är imponerande här.

 25. Han får 75 000 om dagen för Wordfeud – Jobb & Ekonomi – Jobbsök Privatekonomi Bolån Räntor Ekonominyheter | Expressen
 26. – Detta är sjukt. Inte bara för att jag hade en inbokad, exklusiv Sverigeintervju med Wordfeudskaparen samma dag som den här artikeln släpps (som jag därför avbokade…), utan också för att mannen tjänar 75 000 – per dag!

 27. Home – Gibran Associates Ltd.
 28. – Förre arbetsmarknadsministern, som avgick under mystiska omständigheter efter att ha anklagats för att köpt sex, har startat PR-byrå. Nya slogan? ”Work is love made visible”. (tipstack @eskillarsson)

 29. Hyllade Breivik före knivattack på budet | Medievärlden
 30. – Ett första bevis på att Breiviks manifest faktiskt fick genomslag och inspirerade andra?

 31. Herlitz om nya DN: ”Jag har höga förväntningar”
 32. – Har vi pratat om Nya DN än? jag tycker att den är snygg! Även om det är trist att Sporten inte får en egen förstasida. Men jag blir sugen på att läsa mer!

 33. Prenumerera på våra magasin
 34. – Nu erbjuder både Expressen och Aftonbladet sina läsare att prenumerera på deras bilagor, på samma sätt som magasin. Expressen erbjuder nu prenumeration på fyra titlar, Aftonbladet har åtminstone två sedan tidigare.
  En spännande trend som ytterligare förbereder för dagspapperstidningens död.

 35. Mer privata hem och enklare felrapportering i Foursquare
 36. – Och mer ny Foursquareinfo på svenska på fina geopositioneringsbloggen checkain! Bra grejer om att Foursquare nu tar bort kartknappen som indikerar var du bor – allt för att höja integriteten.

 37. All your foursquare Lists, now in your foursquare app!
 38. – Äntligen släpps Foursquares listor! Så bra grej!

 39. ”Oerhört sorgligt att lämna Norran”
 40. – @anettenovak lämnar Norran – vilken otrolig förlust för tidningen. Men ändå, vilket självklart beslut när hennes son behöver henne i Stockholm. Med det trackrecord hon har lämnat efter sig kommer det knappast vara svårt att göra bra grejer även i huvudstaden.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • LeoB september 27, 2011, 11:21

  Att Wordfeud-skaparen får 75 000 kr om dagen är inte bara sjukt. Det är också lärorikt. Så här funkar vår ekonomi. Det finns många, många som skulle ha kunnat gjort Wordfeud. Men bara en kan tjäna pengar på det.

  De andra behövs inte i ekonomin. Så om enbart ekonomin ska styra behövs de inte.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.