≡ Menu

Nytt större uppdrag – och vad gör jag egentligen?

Idag offentliggjordes mitt näst sista hemliga höstprojekt: Jag omvärldsbevakar för Tidningsutgivarna.

Tidningsutgivarna är en branschorganisation för Sveriges alla tidningar och mitt uppdrag kommer att bli att bidra med trendspaningar kring hur branschen förändras, var journalistiken hittar nya affärer och tipsa om hur internet tar form.

Det är inget omfattande uppdrag, men jag ingår i deras redaktion som skriver några artiklar på deras sajt i veckan och en slags exekutiv rapport i månaden.

För mig är det ett uppdrag som passar som hand i handske. Jag tillbringar ändå mycket tid att omvärldsbevaka genom mina länkposter och det här blir en chans att dyka ner lite djupare i vissa ämnen, förklara dem och kanske också få möjlighet att researcha lite mer. Framförallt blir det skönt att kunna motivera för mig själv varför jag lägger ner så många timmar på att knarka RSS-flöden.

Jag kan förstå att det samtidigt kan uppfattas luddigt vad jag egentligen gör nu. Låt mig därför bena ut det lite:

1) Krönikör på Dagens nyheter. Det är inte omfattande, men det är det tillsvidare-avtal jag har i dagsläget och därför det som kommer överst. Avtalet innebär att jag skriver krönikor i DN:s nyhetsdel varannan tisdag.

2) Omvärldsbevakare på TU. Ett uppdrag som sträcker sig till och med Maj 2012.

3) Konsult, föreläsare och skribent. Det mest flyktiga området i mitt företagande, men också det där jag har min största inkomst. Här ingår till exempel Aftonbladets livegräv, som just nu pågår på http://granskning.aftonbladet.se. Aftonbladet och jag har än så länge inget fast avtal, utan jag är under perioder inhyrd i projekt där min roll allra mest handlar om metodutveckling. Men i kategorin i övrigt ingår också föreläsningar och mer diskreta konsultjobb. Mina största arbetsgivare inom det här området är utan tvekan olika medieföretag, men här finns också allt från studieförbund, webbyråer, kyrkor, skolor, konferenser och vanliga företag.

4) ? Snart, väldigt snart, kan jag berätta om mitt allra stoltaste nya projekt. Som förhoppningsvis också kommer att förändra mycket i sättet vi ser att journalistik skapas, hittar form och drivs av.

Jag lovar återkomma om det. Mycket snart. Det kommer att bli så fantastiskt bra.

Men just i dag är jag bara stolt över att vara en del av Tidningsutgivarnas team!

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.