≡ Menu

Hittat, länkat, kommenterat – September 6, 2011

 1. Twitter / @ emanuelkarlsten: RT @ petno: Kvinnlig vän på …
 2. – Har ni sett de där märkliga statusuppdateringarna på Facebook? 36 cm, 6 min. Ordet på stan är att det handlar om en mycket långsökt satsning för att uppmärksamma bröstcancer. Hursomhelst är den roliga saken i det att det ska förvirra män. Men den här comebacken på statusen är obetalbar! Kolla länk.

 3. Män som hälsar på andra män
 4. – Älskar det här av @tobiasbostrom! Svårigheten vi män har att hälsa på varandra. Men jag ska vara ärlig: En av de hälsningar, utöver handskak, jag tycker är lättast är just Yobro. Den är så svår att misslyckas med, den blir aldrig såsig som en kram, eller informell som ett handskak. Den känns lite manlig och lagom kärvänlig. Men det gäller att man själv tar kontroll och erbjuder den. Och då behöver man inte göra axel-mot-axel-grejen, utan det räcker med handskaket.

 5. Opel Astra | Västmanland | Blocket
 6. – Ni kommer ihåg lägenheten som var helt fylld av frukt? https://emanuelkarlsten.se/08/att-overtolka-konceptet-med-frukt-och-lagenhetsvisning/
  Nu har en Blocketannonsör tagit konceptet vidare. I sin bilannons har han fyllt hela sin gamla bil med frukt och skriver ”vid snabb affär ingår frukten”.
  Passar på att ta skärmdump om annonsen försvinner: https://skitch.com/emanuelkarlsten/fss6a/opel-astra-vastmanland-blocket

 7. Majoritet av läsarnavill kunna kommentera | Kultur | SvD
 8. – Den enda tidningen som inte vidtagit drastiska åtgärder åt sina kommentarsfält, SvD, har nu gjort en SIFO om hur svenskarna uppfattar kommentarsfält. Smart, tycker jag. En majoritet av de tillfrågade, 51 procent, tycker att kommentarerna är viktiga. Läs undersökningen!

 9. yfrog Photo : http://yfrog.com/nupujfj Shared by kjelleman
 10. – haha, fantastisk blinkning av @kjelleman om den digitala ensamheten och nya folksjukdomen Wordfeud (alfapet i mobiletelefonen).

 11. De kan få 30 års fängelse för Twitter-rykte – Nyheter – Senaste nytt | Expressen – Nyheter Sport Ekonomi Nöje
 12. – Men…. oj!

 13. yfrog Photo : http://yfrog.com/hsu9szuj Shared by Lezziter
 14. – För att citera @lezziter ”Ibland undrar jag vart världen är påväg.”

 15. 9.00: Lindholm står inför rätta | Nyheter | Aftonbladet
 16. – Ola Lindholm sitter i rätten och vägrar prata för att ”Det sitter folk i rätten som har uppgift att exploatera mitt liv”. Sedan aviserar han sin medverkan som gäst i SVT:s talkshow Hübinette. http://resume.se/nyheter/2011/09/05/ola-lindholm-gastar-hubine/

 17. Så ska vi vinna tillbaka den goda läsardebatten – DN.se
 18. – I fredags hängde jag med DN-redaktionen en halvdag och pratade kommentarskultur. Det var ett fantastiskt samtal som kändes lovande för framtiden. Det är en redaktion som vill bättre, kommer göra bättre och har flera stora grejer på gång. Det är därför helt naturligt att de i dag, bara en vecka efter att kommentarsfälten stängdes helt, öppnas de igen. Heja @bjornhedensjo!

 19. Aftonbladet promotar sitt nya identifikationsverktyg, Facebook. För hundar. #wtf – September 5, 201
 20. – Aftonbladet ska, som bekant, kräva identifiering via Facebook. Vilket överlag är en smart grej. Samtidigt ska vi vara klara över att det knappast dödar de som vill gömma sig bakom anonyma identiteter, vilket Aftonbladet söndagsbilaga åskådliggör på tydligast möjliga sätt.

 21. Naturfotografen lurade JP | Medievärlden
 22. – Jönköpingsposten ber under måndagen sina läsare om ursäkt för att de publicerat bilder från den photoshoppande naturfotografen. Galet såklart, allra mest för att JP gjort nyheter på de höga förekomsterna av Lodjur, utifrån Terjes bilder. Nu berättar också chefredaktören att han misstänkt saken tidigare, vilket väl får ses som en efterkonstruktion?
  Här skrev jag om Terje och Flashbacks avslöjande:
  https://emanuelkarlsten.se/09/jagare-avslojar-arets-naturfotograf-med-omfattande-bildfusk/

 23. Twitter / @ viktorbk: Ha! Kan vara det bästa Jan …
 24. – @JanHelin ger ett fantastiskt svar på en läsare i en läsarchatt under måndagen!

 25. Mediesajter ger Facebook för stor makt över yttrandefriheten « Debatt | svt.se
 26. – @dekaminski tar upp problematiken om att lägga hela inloggningsförfarandet i Facebooks famn. Min gissning är att Aftonbladet, till slut, kommer bredda till mer än så. Även om det är smidigt att välja VG:s facebooklösning är det inte långsiktigt hållbart.

 27. Oh no, not Fusionsport
 28. – Haha, företag glömde att förnya domänen. Sur kund snappade upp,reggade och la sitt eget meddelande
  (se länk, och om de nu fått tillbaka sin domän, här är en skärmdump på hur det såg ut när man gick in på fusionsport.se: https://skitch.com/emanuelkarlsten/fsunh/oh-no-not-fusionsport )

 29. Slik oppdaga dei brannen | firda.no
 30. – Jag vet inte vad som är värst här. Glädjen hos de intervjuade att vara med på bild att de glömmer vad som egentligen porträtteras. Eller fotografen som måste totalt tappat huvet när han tog bilden? Rolig är den i alla fall.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.