≡ Menu

Tre saker alla kommer att snacka om imorgon

Det har varit en bra snackishelg och såhär en sen söndagskväll, när vi laddar inför en ny arbetsvecka, kan det vara bra att överblicka vad måndagens – och kanske veckans? – tre snackisar kommer att bli.

Vi börjar i omvänd ordning:

Uppdaterad5: Smarta människor på Twitter påminner om en bubblare:
Programledaren Ola Lindholm, som åkte fast med kokain i kroppen, börjar sin rättegång idag. Det är möjligtvis så att det blir först imorgon som förhör och nya uppgifter kommer bli offentligt, så jag gissar att det blir mer av en tisdagssnackis. Men definitivt en veckosnackis! Hur ska Lindholm krångla sig ur bevisningen?

3) Idol 2011

Är Idol urvattnat 2011? Nej. Paret Bagge må försvinna i inredningen, men Per Lidell visar sig vara ett ärkesvin och Alexander Bard en drömvärvning. När Lidell översittarbedömer på det där sättet bara verkligt självupptagna kan göra kommer vi hata honom. När Alexander Bard defaultinvänder kommer vi att skratta och när han ställer sig upp i sina små hängslen och shorts kommer vi att jubla. Det är en drömcasting!

2) Naturfotografen som vann priser genom att klistra in bilder på sällsynta djur

Det handlar om den kanske största fotoskandalen det här årtiondet. Ett systematiskt klipp och klistrande av ”Årets naturfotograf 2010”, Terje Hellesö, som är helt otrolig. Och som avslöjades av en fantastiskt crowdsourcing på Flashback. Läs hela storyn här. Wowa dina arbetskamrater med att visa följande bild:

Men största potentialla snackisen är följande

1) Stolpskottet som hatar kvinnor

Det här är den mest bisarra, mest svårförståeliga text om kvinnoförakt jag läst. Kanske någonsin. Men Robert Pettersson heter en kille som verkar vara tongivande på sajten Hockeysverige.se. Han är den som driver twitterkontot @hockeysverige, till exempel. Men på sin blogg skriver han en text som är så svår att beskriva att den måste läsas själv.

Uppdaterat2: Bloggposten är nu åter publicerad, trots att Robert själv menar att ”Uffe” raderat den. Kanske med insikten att de hade både cache och hundratals som hunnit skärmdumpa? Hela grejen luktar allt mer medvetet klickfiske.

Uppdaterat3: Flera twittrare hör av sig och ger lite bakgrund till Robert och sajten Hockeysverige. Sajten, liksom alla andra, lever på klick, får lön utifrån klick och Robert får hållas med att skriva idiotposter, röra upp känslor, för att det gör Hockeysverige till en mittpunkt. Här har en bloggare samlat andra texter som @hockeysverige provokationsskrivit. Vi verkar ha att göra med en sportens motsvarighet till Kissie. Och är det så Robert vill gå till historien, om det är så Robert vill känna att han tjänat mänskligheten, får han givetvis göra det. Det gör inget i hans texter mindre korkat, förlåtande eller bisarrt. Eller mindre intressant att prata om vid fikabordet imorgon – vad driver egentligen 15 minuters uppmärksamhet oss till?

Uppdaterat4: Och nu skriver @Johaneje att det var han som såg till att bloggposten inte raderades från sajten. Med hänvisning till det fria ordet…

Uppdaterat: Och precis när jag skriver det här raderar sajten hela bloggposten. Samma text som har legat uppe sedan i fredags och som @hockeysverige försvarat på Twitter senaste i dag:

Och:

Men det är inte de texterna du ska läsa. Utan hela Roberts text, som han själv alltså inte har några problem att stå för. Läs den cachade filen här, men eftersom den snart kommer att försvinna lägger jag upp den i bilder här. Den är värd att sparas för eftervärlden som ett bevis för hur det kunde tänkas om kvinnor, även 2011.

Uppdaterat6: Nu har Hockeysverige.se beslutat att Robert Pettersson stängs av under några veckor.

Här ansvarar den som skriver kommentarer för sitt eget innehåll
 • Isak Gerson september 5, 2011, 06:03

  Han har faktiskt skrivit mer än så. Jag har samlat ett par putslustiga inlägg här http://www.isakgerson.se/2011/hur-hockeybloggande-ager-rum/

 • Monica O Kolkman september 5, 2011, 06:43

  Vet inget om vare sig skribenten eller hockeysverige, men jag tyckte inlägget var så absurt att jag trodde det var ironi. Dåligt skriven sådan i så fall.
  Kan inte riktigt ta det på allvar.

 • Ursula september 5, 2011, 11:01

  Vad har Hockeysverige med diskursen om manligt vs. kvinnligt att göra….???? Hockey…är…väl…en ….sport….?  
  0_O

 • Fnix september 6, 2011, 08:02

  EH håller med ovanstående. Det här kan väl inte vara annat än ironi, Eller? 
  Annars hoppas jag att hans fru inte läser …

 • Anonym januari 9, 2012, 12:39

  När du påstår att hockeysveriges medarbetare får lön efter klick så ljuger du. Det är inte sant, de har vanlig lön.

  • Emanuel Karlsten januari 11, 2012, 18:37

   Hockeysverige lever på banners, som lever på klick. Enskilda får säkert inte mer lön om de får mer klick – det har jag ingen aning om – men som ägare är du såklart nöjd med den som drar mycket klick. Det är deras levebröd.

   • Anonym januari 12, 2012, 13:49

    Visst, men det var ju inte riktigt det du skrev. Sen är det ju precis som du vet så att det finns en gräns för klicksökande också. Du kommer ju till en punkt där annonsörerna inte vill förknippas med dig också, då spelar det ingen roll om du har en miljard klick. Annars skulle ju företagen stå på kö för att annonsera på ”Politiskt inkorrekt”, eller hur? Personligen tycker jag hockeysverige gör ett kanonjobb och levererar sportjournalistik som är både bättre och mer heltäckande än kvällstidningarnas. Och även dagstidningarnas. Vad gäller just Robert tycker jag att hans bloggposter brukar vara väldigt kärnfulla och han har en förståelse för spelet som få andra kan matcha. Det skulle alla fatta om de läste bloggen regelbundet och inte bara den gången han råkade posta något som blev kritiserat.

 • Emil maj 13, 2013, 20:12

  Hahahaha vilket jävla stolpskott. Hoppas han avskedas och aldrig mer – aldrig någonsin – får komma till tals igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.